ISC Praha - Speed Skating Team

Články

Příspěvky

Martin Kuchař opouští ISC Praha!

(fm) Informace, o které se v zákulisí vedly bouřlivé diskuze po celou sezónu a která jistě zarmoutila všechny příznivce klubu, byla potvrzena za závěrečném setkání ISC Praha : Martin Kuchař se s definitivní platností rozhodl vyměnit stařecký a z tohoto pohledu i neperspektivní oddíl ISC Praha za mladickým elánem překypující Inlinetalent Praha.

 

Rozloučení se sezónou 2012

(fm) V příjemném prostředí restaurace Zlatá Kovadlina v Praze se v sobotu 20.10.2012 uskutečnilo rozloučení se sezónou 2012, které bylo zároveň i připomenutím 5. výročí vzniku klubu. Zájem o akci byl velký, nechybělo málo a přidělený salónek by svou kapacitou nestačil. Omluvenky se daly spočítat na prstech jedné ruky a tak mohl být předseda klubu Jaroslav Zíka v roce významného jubilea více než spokojen.

 

Český pohár - Brno - Výstaviště (7.10.2012)

 VIDEO  (fm) Všichni příznivci a milovníci kvalitního sportu jistě s potěšením přivítali nesmírně nabitý pondělní program na jejich oblíbeném programu ČT4. Večerní blok byl zahájen záznamem inline závodů na brněnském Výstavišti, kde zejména díky deštivému počasí nebyla o zajímavé situace nouze. Takto namlsaný divák, který v tu chvíli jistě ocenil sucho a teplo svého domova, se mohl dále těšit na košíkovou na kánoích (tzv. Canoe Polo) a na vyvrcholení celého večera, kterým byly skoky na trampolíně. Jak je vidět, program byl žánrově opravdu pestrý.

 

German Inline Cup 2012 (6) : K2 Inlinemarathon Köln (14.10.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Posledním závodem se rozloučil s letošní sezónou i prestižní German Inline Cup. Velké finále bylo na pořadu v Kolíně nad Rýnem a přineslo rozuzlení, kdo se stane celkovým vítězem tohoto seriálu pro rok 2012. I přes velmi pokročilý podzim nakonec všem zúčastněným přálo i počasí - nebylo sice nejtepleji, ze všeho nejdůležitější však bylo že nakonec se nedostavil předpokládaný déšť.

 

Brno Circuit Inline 2012 (14.10.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Posledním závodem celé sezóny se stal stejně jako minulý rok vytrvalostní, 5-ti hodinový závod Brno Circuit Inline 2012. I letos nakonec bruslařům přálo počasí, které je vždy s postupujícím podzimem sázkou do loterie - bylo slunečno a i teploty se držely v přijatelných relacích. Škoda jen že se závod konal ve velmi pozdním říjnovém termínu, který měl za následek úbytek startujících.

 

Český pohár Brno - Výstaviště (7.10.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Doplňkovým závodem v rámci veletrhu Sport Life na brněnském Výstavišti byl definitivně uzavřen další ročník seriálu závodů LifeInLine Tour. Počasí závodníkům tentokrát vyloženě nepřálo - od samého rána bylo zataženo a všechny závody tak probíhaly za nepříjemného deště. Na závěr celého dne pak došlo k předání cen vítězům Českého poháru a LifeInLine Tour 2012, naštěstí již v teple a suchu výstavní haly.

 

Českomoravský pohár : Praha - Stromovka (16.6.2012)

 REPORTÁŽ  (fm) V polovině června jsem se již cítil lépe a dokonce jsem začal uvažovat o tom, že bych se opět postavil na brusle v rámci nějakého menšího závodu. Což o to, na brusle bych se určitě postavil, ale co bych dělal s rukama, resp. s pravou rukou, to tedy opravdu nevím. Přestože jsem si tedy pohrával s myšlenkou že bych šel na závody do Stromovky i s bruslemi, nakonec jsem vyrazil pouze se svačinou, foťákem a dostatkem opalovacího krému – bylo totiž příšerné horko.

 

39. BMW Berlin Marathon (29.9.2012, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Poslední víkend v září se jako již již tradičně uskutečnil největší inline závod na světě, Berlínský maraton. Letošní ročník přilákal na start téměř 5 000 kterým na startu přálo i jinak vrtkavé podzimní počasí - slunečný den sliboval opravdu jedinečný zážitek z jízdy uzavřeným Berlínem.

 

LifeInLine Tour : Tábor - MČR v inline půlmaratonu (3.6.2012)

 REPORTÁŽ  (fm) Druhý závod v řadě kterého jsem se zúčastnil jako divák, tedy v pozici která nemá s bruslením mnoho společného, byl opět závod seriálu LifeInLine. Jednalo se o závod v Táboře konající se na začátku června, tedy o závod který byl zároveň Mistrovstvím ČR v půlmaratonu – to samo o sobě slibovalo kvalitní účast a to i přesto, že se jednalo o nový, nevyzkoušený okruh.

 

GIC 2012 : Winjay ISC Praha drží skvělé 4. místo!

gb.gif (fm) V průběžném pořadí GIC 2012 po 5. závodě patří týmu Winjay ISC Praha vynikající 4. místo. Pouze týmy EOSkates, Swiss Skate Team a GB  Racingteam, tedy týmy od kterých se podobné umístění před sezónou očekávalo, se umístili před překvapením letošní sezóny Německého inline poháru, před českým týmem Winjay ISC Praha.

 

Siblitz Guss Halbmarathon (23.9.2012, Gera, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Za slunečného počasí se v německé Geře rozloučil o uplynulé neděli se svojí sezónou i německý MSC pohár. Na startu závěrečného půlmaratonu sezóny se objevilo na 120 bruslařů, pro které byl členitý okruh jedoucí se navíc v obráceném směru po směru hodinových ručiček jistě jedním z nejtěžších závodů sezóny.

 

Inline-Speedskating-Marathon (16.9.2012, Regensburg, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Na zbrusu novém okruhu a za téměř letního počasí se v Regensburgu minulou neděli uskutečnil premiérový inline půlmaraton. Nás může těšit především ta skutečnost, že na startu posledního ze závodů bavorského BIC poháru se též objevilo i několik závodníků z Čech.

 

17. Ebm-Papst Marathon (9.9.2012, Niedernhall, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  V neděli se v německém Niedernhallu svým posledním závodem loučil se sezónou BWIC pohár a náš tým byl, shodou neuvěřitelných okolností a náhod, též při tom. Závod na 23 km proběhl na velmi kvalitní trati za vskutku letního počasí a naši závodníci se rozhodně neztratili.

 

LifeInLine Tour Opava (9.9.2012)

ostrava.jpg VIDEO  (fm) Pouhé tři dny trvala příprava dokumentu České televize zachycující to nejdůležitější ze závodů seriálu LifeInLine Tour, které proběhly uplynulý víkend v Opavě. Příjemné překvapení čekalo ty diváky, kteří si naladili ve středu navečer program ČT4 - nejenže mohli v rekordně krátké době sledovat 40 minutový sestřih z inline závodů, ale též měli možnost dovědět se spoustu zajímavých informací a novinek z úst přizvaného experta.

 

LifeInLine Tour : Opava (9.9.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Dalším závodem, prvním po letních prázdninách, pokračoval na technické trati v Opavě seriál závodů LifeInLine Tour 2012. Původně se mělo jednak o poslední závod celé série, nakonec však bylo rozhodnuto že tím posledním, při jehož příležitosti dojde i k celkovému vyhlášení, bude dne 7.10.2012 vložený závod na brněnském Výstavišti.

 

German Inline Cup 2012 (5) : Geisingen Halbmarathon (8.9.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Pátým, tedy předposledním závodem celé série pokračoval GIC půlmaratonem v Geisingenu, a to na trati která se dá směle nazvat jako nejtechničtější tratí celého seriálu. I přes počáteční nedůvěru se nakonec ukázalo že i na takovém okruhu se dají zajet velmi kvalitní časy, o čemž svědčí i ta skutečnost že hned tři naši zástupci si zde zajeli své půlmaratonské osobní rekordy.

 

Jablonecký inline maraton 2012 (1.9.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Příznivci kolečkového bruslení v Severočeském kraji se po zrušených závodech v Liberci přeci jen dočkali svého inlinového závodu. V Jablonci nad Nisou u vodní nádrže Mšeno proběhl první zářijovou sobotu již 2. ročník Jabloneckého inline maratonu. I když z názvu by se mohlo zdát že se jedná o klasický maratonský závod, hlavním závodem dne byl závod na poloviční, půlmaratonské, trati.

 

Stožecká brusle (2.9.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Další ročník závodu Stožecká brusle se tentokrát konal v novém, zářijovém termínu, avšak opět pod organiozátorskou taktovkou oddílu Ski Šumava. Závod, který se jako jediný u nás jede ve formě časovky, určitě patří mezi závodníky k těm oblíbeným, škoda jen že letos opět nevyšlo počasí a jelo se znovu na mokru.

 

13. Fränkische-Schweiz Marathon (2.9.2012, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  V překrásném prostředí německého Franckého Švýcarska proběhl první zářijový víkend již 13. ročník Fränkische-Schweiz maratonu se startem ve Forchheimu a cílem v Ebermanndstatu. Ideální počasí, úchvatná krajina a tradice závodu přilákaly na start okolo 500 závodníků všech kategorií. Je však velká škoda že na startu jednoho z nejkrásnějších maratonů na světě se objevil pouze jediný závodník z České republiky.

 

German Inline Cup 2012 (4) : XRace '12 (20.8.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Po delší odmlce pokračoval dalším závodem German Inline Cup, který se tímto přehoupl do své druhé poloviny. Populární XRace v Berlíně přilákal na start kompletní tým Winjay ISC Praha stejně jako nejlepší závodníky z řad týmů Powerslide a EOSkates.

 

LifeInLine Tour : Praha (20.5.2012)

 REPORTÁŽ  (fm) Nevím kdy jsem naposledy byl na inlinových závodech v roli diváka, tedy pokud nepočítám běchovickou Korunku, každopádně druhý závod ze seriálu LifeInLine Tour byl pro mě v tomto směru (díky zranění ramene) něčím novým. Paradoxně se jednalo o závod na pražském Rohanském nábřeží, tedy na místě kam to mám pěšky, když se hodně flákám, 25 minut – předpokládám že až budu zdravý a správně nažhavený na závodění tak se pojede někde v Michalovcích nebo Trebišově.

 

Českomoravský pohár : Opava (22.7.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Opět po měsíci pokračoval seriál závodů Českomoravský pohár, který se tímto dostal do své poloviny. Závodníky čekalo tentokrát cestování do moravsko-slezské metropole Opavy, kde se závody jak již každoročně konaly pod organizátorskou taktovkou sportovního sdružení Sportovní kurzy.cz.

 

Alpiq Inline Kladno (21.7.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Podobně vrtkavé jako sobotní červencové počasí byly vrtkavé i výkony našich zástupců na tradičním inlinovém závodě Alpiq Inline Kladno pořádaného v okolí nákupního střediska OÁZA na Kladně.

 

Seenland 100 (13.5.-15.5.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Stejně jako každý rok se i letos uprostřed července konalo v německém Kleinkoschenu, v oblasti Lužických jezer, oblíbené setkání bruslařů, běžců a cyklistů všech věkových kategorií. Podobné závody patří u našich sousedů k těm nejpopulárnějším a tak není divu že nacházejí oblibu i u závodníků z České republiky.

 

24 hodin Le Mans na inlinech

 VIDEO  (fm) Již po necelých 14 dnech od konání nejmasovějšího závodu na kolečkových bruslích na světě Roller 24 hours Le Mans mohou příznovci bruslení vidět to nejzajímavější z pohledu české výpravy ve 20 minutovém dokumentu České televize. 

 

German Inline Cup 2012 (2) : Frankfurt Marathon (1.5.2012)

 REPORTÁŽ  (fm) Tak a je to tady. Dva měsíce od závodu jsem se konečně rozhoupal k tomu abych sepsal jak to tedy v tom Frankfurtu celé bylo. Důvodů proč jsem tolik otálel bylo několik, ten největší byl že jsem nějakou dobu nedokázal napsat ani kratší, natož pak delší a smysluplnější, článek. Ne tedy že by mě přeskočilo, to ne, ale vzhledem k jistým problémům s ramenem mě to prostě unavovalo. Jelikož však začalo velmi akutně hrozit že všechno zapomenu, přišel definitivně čas kdy bylo potřeba "dát vše na papír".

 

Vezeme stříbro z Le Mans!

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Historického úspěchu dosáhla česká výprava na prestižních vytrvalostních závodech Roller 24 Le Mans. Velkou měrou se o to zasloužil především tým Winjay ISC Praha, který si oproti loňskému vystoupení ještě polepšil o jednu příčku a veze domů stříbrnou medaili za krásné 2. místo v kategorii veteráni!

 

V Skate Maraton Osiecznica (24.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) O víkendu se konal již 5. ročník lesního inline maratonu v polské Osiecznici. Krásné letní počasí, kvalitní povrch a bohatá tombola přilákaly na start závodů více než 400 závodníků. Oba hlavní závody měly vítěze z České republiky, což se dle papírových předpokladů dalo zejména u maratonu očekávat. O to větším překvapením byl však vítěz kratšího ze závodů, závodu na 16 km.

 

LifeInLine Tour Ostrava - Světový pohár (16.6.2012)

ostrava.jpg VIDEO  (fm) Předposlední závod seriálu LifeInLine 2012 se uskutečnil dne 16.6.2012 v Ostravě. Tento závod byl jako i v předešlých letech součástí Světového poháru a tak není divu že neušel zvýšené pozornosti České televize - čas vyhrazený inline bruslařům se tentokrát zdvojnásobil takže sestřih toho nejdůležitějšího má v tomto případě úctihodných 39 minut.

 

LifeInLine Tour : Ostrava - Světový pohár (16.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Vrcholným závodem seriálu LifeInline Tour byl jako každý rok závod v severomoravské metropoli Ostravě. I pro tentokrát se závod stal součástí Světového poháru v inline bruslení a tak se dalo očekávat, že tato událost roku přiláká nejen zahraniční závodníky zvučných jmen ale též pozornost nebruslící veřejnosti. Navíc, premiérově bylo ohlášeno vystoupení výběru těch nejlepších českých bruslařů pod hlavičkou Czech National Team.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »