ISC Praha - Speed Skating Team

Siblitz Guss Halbmarathon (23.9.2012, Gera, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Za slunečného počasí se v německé Geře rozloučil o uplynulé neděli se svojí sezónou i německý MSC pohár. Na startu závěrečného půlmaratonu sezóny se objevilo na 120 bruslařů, pro které byl členitý okruh jedoucí se navíc v obráceném směru po směru hodinových ručiček jistě jedním z nejtěžších závodů sezóny.

Na startu se objevilo i trio závodníků Winjay ISC Praha. Vynikající výkon podal Martin Kuchař, který se jako jediný udržel v první skupině závodníků až do samotného závěru, kde skončil na celkovém 8. místě (1. místo v kategorii M40) v čase (00:37:44.440). František Míček podal průměrný výkon, který však nestačil na lepší než 25. místo (6. místo v kategorii M40) za čas (00:39:42.803). Oproti tomu Jaroslav Zíka rozjel závod ve velkém stylu a až do konce prvního kola se držel mezi vedoucí skupinkou, odkud byl pak v poslední zatáčce kola doslova katapultován do přistavených matrací a závod pro něho de facto skončil. S několika škrábanci a hrstí šípků po kapsách závod však i přesto dokončil a dojel na celkovém 35. místě (9. místo v kategorii M40) v čase (00:41:33.347).

Vítězem závodu se stal dle předpokladů Tobias Hecht (RSV Blau-Weiß Gera) v čase (00:37:29.000).

Odpolední program v Geře pak pokračoval speciálním závodem nazvaným Skateathlon, tedy štafetovým závodem složeným z 20 minut na inline bruslích, 20 minut na kole a 20 minut běhu. Soutěže se mohli zúčastni jak jednotlivci, tak i týmy.

Na start tohoto závodu se tak postavila i Daniela Veverová, která si vedla na výbornou a skončila v kategorii žen na krásném 3. místě (15 kol, 01:01:46).

V soutěži týmů se objevil i tým Winjay ISC Praha ve složení Jaroslav Zíka, Martin Kuchař a František Míček a vzhledem ke specializaci jednotlivých závodníků se mělo jednat o pouhou závodní formalitu. Bohužel se tak nestalo, jelikož hned v první disciplíně Jaroslav Zíka utrhl šroub připevňujíci rám k brusli a i když dojel, ztratil celé kolo. Tím se celý závod družstev zdramatizoval a bylo jasné, že další dvě disciplíny budou klíčové. Velké gala představení pro diváky pak v cyklistické části musel předvést Martin Kuchař, který všem svým soupeřům ukázal záda a hravě stáhnul ztrátu na vedoucí tým. František Míček pak v běhu jen potvrdil že běh mu problémy rozhodně nedělá a tak se celý tým mohl nakonec radovat z celkového vítězství v kategorii týmů (21 kol, 01:00:10).

Výsledky: http://www.baer-service.de/ergebnisliste.php?lid=GE1&jahr=2012&sort=strecke,geschlecht,platzTotal,bruttozeit&geschlecht=&page=1
 

In an ideal weather condition finished another of the German inline cups last Sunday - German MSC cup ended its season with its last halfmarathon race in Gera. More than 120 skaters came to participate in this very tough race on the hilly circuit (running clockwise!) that must have been the toughest circuit for most of them in a whole season.

Three members of Winjay ISC Praha also showed up at the start line. Martin Kuchar finished in 8th place (1st place in category M40) in time (00:37:44.440) after great performance just a few seconds behind the winner. Frantisek Micek didn't have his best race of the season and after average effort finished in overall 25th place (6th place incategory M40). Jaroslav Zika started race in a great style and wasd in the leading pack for almost a lap before he was catapulted out of the track in the last curve. Despite few bruises and bunch of hip roses in his pocket finished the race in 35th place (9th place in category M40) in time ((00:41:33.347).

Tobias Hecht (RSV Blau-Weiß Gera) defeated his last year first place as he won the race in (00:37:29.000).

The afternoon program in Gera continued with a special race called Skateathlon where contestants comteted in three disciplines - 20 minutes of inline skating, 20 minutes of cycling and 20 minutes of running. The race was open for both individuals and teams up to three members.

Daniela Veverova tried her versitality and after a good performance finished in overall 3rd place in women category (15 laps, 01:01:46).

Winjay ISC Praha with Jaroslav Zika, Martin Kuchar and Frantisek Micek was the main favourite in the team race as its members were tightly specialised individuals so the whole race should have been only a matter of formality. Unfortunately things were changed as Jaroslav Zika managed to break his frame screw in the first discipline inline skating, which meant we were a lap behind the leaders. The second discipline that was therefore a very crucial. After a couple of minutes it was clear all this is just a one man show thanks to Martin Kuchar who proved to be the best cyclist on the circuit and managed to reduce the loss significantly. Subsequently Frantisek Micek who is quite solid runner managed to build a small lead that was slowly increasing so after the finish the whole team could celebrate the overall victory in the team category (21 laps, 01:00:10).

Results: http://www.baer-service.de/ergebnisliste.php?lid=GE1&jahr=2012&sort=strecke,geschlecht,platzTotal,bruttozeit&geschlecht=&page=1
 

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář