ISC Praha - Speed Skating Team

LifeInLine Tour Ostrava - Světový pohár (16.6.2012)

ostrava.jpg VIDEO  (fm) Předposlední závod seriálu LifeInLine 2012 se uskutečnil dne 16.6.2012 v Ostravě. Tento závod byl jako i v předešlých letech součástí Světového poháru a tak není divu že neušel zvýšené pozornosti České televize - čas vyhrazený inline bruslařům se tentokrát zdvojnásobil takže sestřih toho nejdůležitějšího má v tomto případě úctihodných 39 minut. 

V první části dokumentu se komentátoři Michal Dimitrov a Martin Plecitý věnují závodu žen - na úvod je představena hlavní favoritka závodu Jana Gerner z Německa, poté je poskytnut prostor i naší úspěšné olympioničce Kateřině Novotné. Jana Gerner nakonec v závodě zvítězila po dramatickém finiši, čímž jen potvrdila skutečnost že specialisté na kolečkové bruslení jsou stále ještě o krůček napřed, což je na jednu stranu jen ku prospěchu věci.

Před závodem mužů bylo pak celému bruslařskému národu představeno kvarteto čtyř mušketýrů Czech National Teamu ve složení Ondřej Suchý, Matěj Krupka, Matěj Pravda a Richard Kudělásek, které v duchu jejich vzorů bylo rozhodnuto bojovat až do posledního metru - jeden za všechny, všichni za jednoho. Populární rčení si pak ještě po svém trochu poupravil Ondřej Suchý a ve stylu všichni na mě, já na sebe nahradil na reprezentační kombinéze (tj. kombinéze reprezentující Českou republiku) dle jeho názoru zřejmě fádní logo výrobce kombinézy dynamickým logem jistého okřídleného energetického nápoje, což renomovaná firma Kalas Sportwear jistě ocení při další reprezentační zakázce.

I přes celkově výraznou aktivitu českého Czech National Teamu si nakonec první tři medaile z Ostravy odvezli jihoameričané z daleké Venezuely reprezentující estonský tým UUS MAA, kteří poskytli dostatečnou odpověď na otázku co že je to ta globalizace.

 

Video najdete zde: http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10155566850-in-line-bruslena/412232400061028-sva-tova-poha/souvisejici/8/?kvalita=nizka 

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář