ISC Praha - Speed Skating Team

Články

Příspěvky

Bank of America Chicago Marathon (13.10.2013, Chicago, USA)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Poslední letošní závod ze seriálu World Marathon Majors, Bank of America Chicago Marathon, se uskutečnil v neděli 13. října v americkém Chicagu.

 

32nd Anniversary A2A (6.10.2013, Athens, Atlanta, USA)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) 32. ročník legendárního závodu Athens to Atlanta nebo-li A2A se letos uskutečnil za slunečného počasí s teplotami okolo 30C. Premiérovou účast si v závodě poprvé ve více než třicetileté historii připsal i  závodník z České repuboliky.

 

117. ročník Běchovice - Praha (29.9.2013, Praha)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) 117. ročník nejstaršího silničního běhu v Evropě, populární Běchovice - Praha, se uskutečnil za slunečného počasí v neděli 29.9. 2013. Součástí závodu byl též 10. ročník veřejného inline závodu, na jehož startu stál i velký oslavenec z řad Winjay ISC Praha.

 

40th BMW Berlin-Marathon (28.9.2013, Berlín, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Již 40. ročník tradičního Berlínského maratonu se uskutečnil o uplynulém víkendu v německé metropoli Berlíně. Jeho součástí byl i tradiční Berlin Inline Marathon, který jako každoročně přilákal na start tisíce příznivců inline bruslení.

 

Plzeňské inline sprinty (22.9.2013)

Dne 22.9.2013 se uskutečnily v areálu TJ Slavia VŠ, U Borského parku 19 v Plzni dráhové závody Plzeňské sprinty, které pořádal člen oddílu Winjay ISC Praha Jaroslav Hrouda.

 

Ostthüringer Halbmarathon (22.9.2013, Gera, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Závěrečným  závodem na půlmaratonské trati byl v německé Geře ukončen letošní ročník středoněmeckého seriálu závodů MSC Cup. Na závěr dne se pak uskutečnilo celkové vyhlášení celého poháru a prim v něm hráli především závodníci z České republiky.

 

Stožecká brusle (21.9.2013, Stožec)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Velkým úspěchem pro barvy Winjay ISC Praha skončil již 5. ročník tradiční Stožecké brusle. Tento závod, letos pak poprvé konaný pod hlavičkou obce Stožec, má v posledních letech smůlu na počasí - stejně jako v roce 2013 se i letos se závod konal za deštivého počasí, což se projevilo i na závodnické účasti. Díky štědrým sponzorům však bylo o co jet a tak litovat mohou jen ti, co na Šumavu nedorazili.

 

Inline-Speedskating-Halbmarathon (14.9.2013, Regensburg, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Pokud tu byl nějaký závod, který jsem nikdy nejel, ale na který jsem se vyloženě těšil, byl to právě Inline-Speedskating-Halbmarathon v Regensburgu pořádaný místním klubem ISC (zde pozor, v žádném případě se nejedná o naši německou filiálku!) V roce 2010 se zde ještě jezdil klasický městský půlmaraton, předloni se nejelo nic a od loňského roku pak bruslaři našli svůj nový domov východně od města, na testovacím okruhu společnosti Continental. A to byl přesně ten důvod, proč jsem se na závod tak těšil.

 

14. Fränkische-Schweiz Marathon (1.9.2013, Forchheim, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Rok se sešel s rokem a už tu byl opět můj oblíbený závod ve Franském Švýcarsku. Už loni, před mojí první návštěvu, jsem přemýšlel, proč se oblast v severním Bavorsku jmenuje Švýcarsko, nota bene ještě k tomu Franské. V době internetu na sebe odpověď nedala čekat dlouho – stačilo jen několik správně volených klíčových slov (Franconian Switzerland) a už mě Wikipedia hlásila, jak se věci mají.

 

Inline-Speedskating-Halbmarathon (14.9.2013, Regensburg, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Na rychlém automobilovém okruhu Continental v Regensburgu se v sobotu uskutečnil již 2. ročník inline závodů pořádaných místním klubem ISC Regensburg. Závody byly zároveň loučením za letošní sezónou Bavorského inline poháru.

 

(5) LifeInLine Tour : Opava (8.9.2013)

 VIDEO  (fm) Poslední závod ze seriálu LifeInLine Tour 2013, který byl zároveň Akademickým MČR v půlmaratonu, se uskutečnil o uplynulé neděli ve slezské metropoli Opavě. Téměř až do poslední chvíle probíhal boj o celkové vítězství v celé tour - vítězi se nakonec stali v mužích Richard Kudělásek (Bruslárna.cz) a v ženách Kateřina Novotná (KSB Benátky nad Jizerou).

 

(5) LifeInLine Tour : Opava (8.9.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Neděle byla dnem loučení s dalším ročníkem inline závodů LifeInLine Tour. Loučení to bylo více než důstojné, o čemž svědčí nejen velmi slušná závodní účast, ale též i start našich reprezentantů, pro něž to byl zároveň první závod po jejich návratu z MS v inline rychlobruslení v Belgii.

 

Pozvánka na závody - Plzeňské inline sprinty (22.9.2013)

Winjay ISC Praha ve spolupráci s Inlajn.cz pořádá dne 22.9. 2013 na krásném 300m dlouhém oválu v areálu TJ Slavia VŠ, U Borského parku 19, Plzeň závody "Plzeňské inline sprinty". Jedná se o souboje na jednotlivých tratích - 200 m, 300 m, 1500 m a 3000 m. Závody začínají v 10:00 ráno.

 

Reebok Spartan Race (31.8.2013, Vechec, Slovensko)

 REPORTÁŽ  (tk) Po absolvování prvního Spartan Race v České Republice na Monínci na 12km jsem se rozhodla zúčastnit se taktéž delšího závodu na minimálně 22km tentokráte na Slovensku.

 

Duchcov - Bourňák (31.8.2013, Duchcov, Česká republika)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) V sobotu 31.8.2013 se uskutečnil již XXXII. ročník amatérského cyklistického závodu Duchcov - Bouřňák. Hodnotné ceny a atraktivní tombola (jízdní kolo Scott) přilákaly na start více než stovku závodníků.

 

Reebok Spartan Race (31.8.2013, Vechec, Slovensko)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Vynikajícího úspěchu dosáhla ve Slovenském Vechci Tereza Klimešová, která dokázala již podruhé v krátké době zvítězit v prestižním závodě Reebok Spartan Race.

 

12. Mitteldeutcher Marathon (1.9.2013, Spergau, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Německý inline pohár MSC se pomalu blíží ke svému závěru. Jeden z posledních závodů, Total Inline Race, se konal v rámci Mitteldeutcher Marathonu v německém Spergau.

 

14. Fränkische-Schweiz Marathon (1.9.2013, Forchheim, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) První víkend v září se v německém Forchheimu uskutečnil již 14. ročník populárního závodu Fränkische-Schweiz Marathon. Tento maraton, profilově obtížný, patří díky své poloze v malebném údolí Franckého Švýcarska rozhodně mezi nejkrásnější inline maratony světa.

 

Jak jsem "rozjížděl" inline bruslení v Česku

(fm) Článek novináře a průkopníka bruslení Petra Pravdy s názvem "Jak jsem "rozjížděl" inline bruslení v Česku" věnovaný bruslařským začátkům jistě ocenil každý fanda bruslení, který si otevřel víkendovou přílohu deníku MF Dnes. Pro ty, kteří dávají přednost elektronické formě či deník jednoduše nesehnali, nabízíme článek exklusivně ve formátu PDF.

 

12.XRace'13 (25.8.2013, Berlín, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Poslední srpnový víkend se již tradičně konal v Berlíně XRace'13, který se řadí mezi nejrychlejší inline půlmaratony. Vzhledem k právě probíhajícímu Mistrovství v inline bruslení v belgickém Oostende mnozí z elitních závodníků na startu chyběli, kdo nechyběl byl vítěz LifeInLine TOUR 2013 závodu v Praze Yann Guyader.

 

Plzeňské Inline Sprinty

 RYCHLE A STRUČNĚ  Dne 10.8.2013 se uskutečnily v areálu TJ Slavia VŠ, U Borského parku 19 v Plzni dráhové závody Plzeňské sprinty, které pořádal sportovní oddíl WinJay ISC Praha, Inlajn.cz a TJ Slavia VŠ.

 

(4) LifeInLine Tour : Praha (MČR v půlmaratonu) (4.8.2013)

 REPORTÁŽ  (fm) Předposlední závod ze seriálu LifeInLine Tour 2013 zavedl všechny příznice inline bruslení do Prahy a mělo jít vskutku o mimořádnou událost. Nejenže se pražský závod zároveň konal jako Mistrovství ČR v půlmaratonu, ale doslova na spadnutí byla účast hvězdy opravdu výjimečné velikosti – samotného Yanna Guyadera! Ten, pokud by opravdu dorazil, stal by se historicky prvním mistrem světa, který se během jedné sezóny zúčastnil hned dvou závodů na území České republiky.

 

(4) LifeInLine Tour : Praha (MČR v půlmaratonu) (4.8.2013)

 VIDEO  (fm) Předposlední závod ze seriálu LifeInLine Tour 2013 nabídl divákům lahůdku v podobě startu několikanásobného mistra světa Yanna Guyadera z Francie. Hlavní závod dne, který byl zároveň i Mistrovstvím ČR v půlmaratonu, pak nabídl napínavou podívanou až do samotného závěru.

 

Pozvánka na závody - Plzeňské inline sprinty

Winjay ISC Praha ve spolupráci s Inlajn.cz pořádá dne 10.8. 2013 na krásném 300m dlouhém oválu v areálu TJ Slavia VŠ, U Borského parku 19, Plzeň závody "Plzeňské inline sprinty". Jedná se o souboje na jednotlivých tratích - 200 m, 300 m, 1500 m a 3000 m. Závody začínají v 10:00 ráno.

 

Spice Rollerblade Marathon (4.8.2013, Jurmala, Lotyšsko)

 REPORTÁŽ  (ac) V poslední době je naše redakce doslova zahlcena příspěvky bruslařů, kteří by se rádi podělili s našimi čtenáři o své zkušenosti a postřehy z cest. Jedním z nich je i příspěvek našeho kolegy a mecenáše klubu Antonia Cristianiho, který nám velmi čtivým způsobem vylíčí všechna úskalí a nástrahy čekající na závodů lačného bruslaře v dalekém Lotyšsku.

 

Spice Rollerblade Marathon (4.8.2013, Jurmala, Latvia)

 REPORT  gb.gif (ac) Choice of flights from Bari to European destinations is not as wide and cheap and as it could be from Rome or Milan, so I usually take the opportunity to run a marathon and combine some sightseeing and a short vacation into the same trip. That was the case with the Spice Rollerbalde Marathon held last Sunday in Latvian sea resort Jurmala.

 

Spice Rollerblade Marathon (4.8.2013, Jurmala, Lotyšsko)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) V Lotyšském přímořském letovisku Jurmala se o uplynulém víkendu uskutečnil další ročník populárních inline závodů pod názvem Spice Rollerblade Marathon. Na programu byly závody na 14 km a 42 km a nás může těšit, že na kratší vzdálenosti startoval i reprezentant týmu Winjay ISC Praha.

 

(4) LifeInLine Tour : Praha (MČR v půlmaratonu) (4.8.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Předposlední závod ze seriálu LifeInLine Tour 2013, který byl zároveň MČR v půlmaratonu, viděla o uplynulém víkendu Praha. Pestrý program odstartoval již v sobotní podvečer, kdy účastníky tradiční Večerní inline párty pozdravil vážený host z Francie, několikanásobný mistr světa v kolečkovém bruslení, charismatický Yann Guyader, který se zároveň stal hlavní hvězdou nedělních závodů.

 

Českomoravský pohár Opava (21.7.2013, Opava)

 REPORTÁŽ  (fm) Závody v Opavě, tak to je u mě vždycky sázka na jistotu. Do Opavy jezdím často, rád a hlavně dlouho – tentokrát jsem z Prahy vyrazil v sobotu ráno a na místě jsem byl v neděli před obědem. Dobře, dal jsem si přitom Pernštějnského Zubra, provinční závod v podhůří Vysočiny, ale i tak cesta patřila k těm úmornějším. Ale zpět do Slezska. Vloni jsem se opavských závodů neúčastnil a byl jsem tedy zvědavý, jaké novinky a změny si organizátoři v čele s Honzou Krejčířem pro závodníky letos připravili.

 

Pernštejnský Zubr Inline 1/4 maratón (20.7.2013, Ujčov)

 REPORTÁŽ  (fm) Pernštejnský Zubr inline ¼ maratón, závod druhé kategorie na okraji divácké a závodnické pozornosti, nabízel ve svém 2. ročníku jedinečnou příležitost zařadit se do elitního klubu vítězů mezi taková jména jako Suchý, Kudělásek, Zíka, Jirsa či Nepovím. Když následně jeden z favoritů, vítěz regionálního závodu Tábor – Měšice a elitní závodník Mirek Pražma zjistil, že hlavní cenou jsou v Ujčově  tři lahvové desítky a olej do převodovky a oznámil pořadatelům, aby s ním rozhodně nepočítali, bylo jasné, že šance na výhru je větší než kdy jindy.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »