ISC Praha - Speed Skating Team

Stožecká brusle (21.9.2013, Stožec)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Velkým úspěchem pro barvy Winjay ISC Praha skončil již 5. ročník tradiční Stožecké brusle. Tento závod, letos pak poprvé konaný pod hlavičkou obce Stožec, má v posledních letech smůlu na počasí - stejně jako v roce 2013 se i letos se závod konal za deštivého počasí, což se projevilo i na závodnické účasti. Díky štědrým sponzorům však bylo o co jet a tak litovat mohou jen ti, co na Šumavu nedorazili.

Závod Stožecká brusle se jede jako jediný závod v České republice formou časovky a to hned na dvou tratích - 8 km a 16 km. Na kratší trati se na startu po dlouhém přemlouvání rychlíků z Olešné nakonec objevil Martin Jirsa a celkem bez problémů navázal na své vítězství z roku 2011, když zvítězil v čase (00:17:19.2).

Start hlavního závodu dne na 16 km byl díky zpoždění vlakového spoje o několik málo minut odložen, což však nemělo na celkové výsledky žádný vliv. František Míček, kterému trať Nová Pec - Stožec již léta nesvědčí, nepodal optimální výkon a skončil na celkovém 2. místě (2. místo v kategorii M2) v čase (00:33:41.4). Michal Nepovím se na bruslařském závodě objevil poprvé od svého vítězství v Německém Kleinkoschenu, bohužel díky dlouhodobému tréninkovému výpadku nenavázal na svoje dobré výkony z předchozích ročníku a v čase (00:34:01.8) obsadil celkové 3. místo (3. místo v kategorii M2).

Vítězem závodu na 16 km se stal velmi kvalitním časem (00:31:11.7) Petr Vanc z týmu KSB Liberec.

Odpolední program byl jak již každoročně zakončen časovkou družstev na 3,5 km. Winjay ISC Praha tým ve složení František Míček, Michal Nepovím a Jan Stodola jako host nedali svým soupeřům šanci a zvítězili v průměrném čase (00:08:28.3). Martin Jirsa pak jako hostující člen týmu KSBM Praha v čase (00:09:11.9) vybojoval společně s Prokopem a Aničkou Stodolovými krásné 2. místo.

  

Výsledky: http://www.sportsoft.cz/en/race/overview/1102 

 

 gb.gif 5th year of legendary Stozecka brusle race finished with a great success for Winjay ISC Praha colors. The race, this year organised by Stozec community for the first time, has been experiencing recently bad weather conditions. This year's race as race in 2011 was accompanied by rain that discouraged many skaters from trip to Sumava region. There was a lot to skate for mainly thanks to generous sponsors and those who stayed at their homes may only regret they didn't find enough courage to come.

Stozecka brusle race is the only time trial race in Czech Republic. There are two main distances - 8 km and 16 km. Experienced member of Winjay ISC Praha team Martin Jirsa dominated in the shorter race at 8 km distance and won in time (00:17:19.2) that means he defended his title from 2011.

The start of the main race of the day at 16 km distance was postponed by a few minutes due to train delay. This lag didn't have any influance on the overall results at all. Track between Nova Pec and Stozec is not the favourite one for Frantisek Micek who didn't show the optimal performance and finished in 2nd place (2st place in category M2) in time (00:33:41.4). It was the first race after his great success in Kleinkoschen marathon in early Jule for Michal Nepovim who due to lack of training didn't show his best and finished in 3rd place (3rd place in category M2) in time (00:34:01.8).

Petr Vanc from KSB Liberec skating team won the 16 km race in a quality time (00:31:11.7).

The afternoon program ended as every year with team 3,5 km time trial race. Winjay ISC Praha with Frantisek Micek, Michal Nepovim and Jan Stodola as a guest absolutely dominated and won the race in a standard time (00:08:28.3). Martin Jirsa as a featuring member of KSBM Modrany team with Prokop and Anna Stodolas grabbed very good 2nd place in time (00:09:11.9).

  

Results: http://www.sportsoft.cz/en/race/overview/1102

 

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář