ISC Praha - Speed Skating Team

Sezona 2012

Příspěvky

24 hodin Le Mans na inlinech

 VIDEO  (fm) Již po necelých 14 dnech od konání nejmasovějšího závodu na kolečkových bruslích na světě Roller 24 hours Le Mans mohou příznovci bruslení vidět to nejzajímavější z pohledu české výpravy ve 20 minutovém dokumentu České televize. 

 

German Inline Cup 2012 (2) : Frankfurt Marathon (1.5.2012)

 REPORTÁŽ  (fm) Tak a je to tady. Dva měsíce od závodu jsem se konečně rozhoupal k tomu abych sepsal jak to tedy v tom Frankfurtu celé bylo. Důvodů proč jsem tolik otálel bylo několik, ten největší byl že jsem nějakou dobu nedokázal napsat ani kratší, natož pak delší a smysluplnější, článek. Ne tedy že by mě přeskočilo, to ne, ale vzhledem k jistým problémům s ramenem mě to prostě unavovalo. Jelikož však začalo velmi akutně hrozit že všechno zapomenu, přišel definitivně čas kdy bylo potřeba "dát vše na papír".

 

Vezeme stříbro z Le Mans!

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Historického úspěchu dosáhla česká výprava na prestižních vytrvalostních závodech Roller 24 Le Mans. Velkou měrou se o to zasloužil především tým Winjay ISC Praha, který si oproti loňskému vystoupení ještě polepšil o jednu příčku a veze domů stříbrnou medaili za krásné 2. místo v kategorii veteráni!

 

V Skate Maraton Osiecznica (24.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) O víkendu se konal již 5. ročník lesního inline maratonu v polské Osiecznici. Krásné letní počasí, kvalitní povrch a bohatá tombola přilákaly na start závodů více než 400 závodníků. Oba hlavní závody měly vítěze z České republiky, což se dle papírových předpokladů dalo zejména u maratonu očekávat. O to větším překvapením byl však vítěz kratšího ze závodů, závodu na 16 km.

 

LifeInLine Tour Ostrava - Světový pohár (16.6.2012)

ostrava.jpg VIDEO  (fm) Předposlední závod seriálu LifeInLine 2012 se uskutečnil dne 16.6.2012 v Ostravě. Tento závod byl jako i v předešlých letech součástí Světového poháru a tak není divu že neušel zvýšené pozornosti České televize - čas vyhrazený inline bruslařům se tentokrát zdvojnásobil takže sestřih toho nejdůležitějšího má v tomto případě úctihodných 39 minut.

 

LifeInLine Tour : Ostrava - Světový pohár (16.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Vrcholným závodem seriálu LifeInline Tour byl jako každý rok závod v severomoravské metropoli Ostravě. I pro tentokrát se závod stal součástí Světového poháru v inline bruslení a tak se dalo očekávat, že tato událost roku přiláká nejen zahraniční závodníky zvučných jmen ale též pozornost nebruslící veřejnosti. Navíc, premiérově bylo ohlášeno vystoupení výběru těch nejlepších českých bruslařů pod hlavičkou Czech National Team.

 

Českomoravský pohár : Praha - Stromovka (16.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Za úmorného letního vedra a přesto ve stínu Světového poháru v Ostravě proběhl v Praze ve Stromovce den ve znamení inline závodů pod hlavičkou Pražské inline maratony. Hlavní závody dne maraton a půlmaraton byly též zařazeny do závodů Českomoravského poháru a tak se dalo očekávat že i v tak těžké konkurenci jakou závod v Ostravě bezesporu byl se nakonec v Praze objeví nějaká ta bruslařská esa.

 

LifeInLine Tour Tábor - MČR v inline půlmaratonu (3.6.2012)

 VIDEO  (fm) Třetí díl seriálu LifeInLine Tour byl na pořadu na premiérové trati areálu Komora v Táboře. Součástí celého dne byla nejen spousta zábavných atrakcí pro děti (mj. Hrošíkova olympiáda), ale též i pro dospělé - tou největší pak hlavní závod dne který byl zároveň i Mistrovstvím ČR v inline půlmaratonu.

 

European Masters Marathon (10.6.2012, Dijon, Francie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Nedlouho po World Marathon Masters v německém Dampu se o uplynulém víkendu konalo v rámci závodu Světového poháru ve francouzském Dijonu European Marathon Masters tedy Mistrovství Evropy Masters v maratonu. Na startu se v kategorii M40 též objevilli závodníci týmu Winjay ISC Praha a hlavní otázkou dne bylo, zda-li se o nějaký ten stupínek podaří vylepšit postavení z minulého roku.

 

Kamila Nováková a Martin Kuchař v reprezentaci České republiky!

gb.gif (fm) Kamila Nováková a Martin Kuchař si svými výbornými výkony z poslední doby vybojovali nominaci do Českého národního týmu pro nadcházející Světový pohár v Ostravě, resp. Mistrovství Evropy v maratonu Masters ve francouzském Dijonu. Tato potěšující zpráva byla dnes oznámena prostřednictvím sociálních sítí přímo Českým svazem kolečkového bruslení.

 

LifeInLine Tour : Tábor - MČR v inline půlmaratonu (3.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Na 907m dlouhém okruhu v areálu Komora v jihočeském Táboře pokračoval o uplynulém víkendu seriál závodů LifeInline Tour již 3. závodem. Hlavní závod dne, půlmaraton, byl tentokrát i oficiálním Mistrovstvím ČR v inline půlmaratonu a právě z tohoto důvodu se diváci mohli těšit na dva oddělené závody, tedy na závod mužů a závod žen.

 

German Inline Cup 2012 (3) : Mittelrhein Marathon (2.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Opět po měsíci pokračoval v Koblenzi seriál závodů GIC dalším, v pořadí již 3. závodem. Na pořadu byl jeden z nejkrásnějších inline maratonů na světě a Winjay ISC Praha tým stál před otázkou jak doplnit tým ze kterého vypadl vinou zranění František Míček a na poslední chvíli pak i Martin Kuchař.

 

Vierter Lausitz Marathon (27.5.2012)

 VIDEO  (fm) To nejzajímavější z maratonu v německém Klettwitzu ve 14-minutovém sestřihu. 

Pro ty kteří nevědí o jaký maraton se jedná snad jen připomenu, že právě na tomto závodě vytvořila Kamila Nováková nový český ženský rekord který má v současné době hodnotu (01:09:16.283).

 

10. Spreewald Half Marathon (22.4. 2012, Burg, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Tradiční spreewaldský víkend pokračoval nedělním půlmaratonem na jehož startu jsem samozřejmě nemohl chybět. Pravda, měl jsem v nohách Bostonský, resp. tropický maraton a po včerejšku i spreewaldský maraton na bruslích, ale když už jsem jednou v tom Spreewaldu, tak proč si nezajet i vzdálenost poloviční, že.

 

10. Spreewald Marathon (21.4. 2012, Burg, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Je těžké domyslet čím by byl Bolek bez Lolka, Křemílek bez Vochomůrky nebo Frýdek bez Místku. Prostě určitá spojení jsou jasně daná a tak je tomu i případě spojení duben a Spreewald Marathon. Co by byl takový duben bez tradičního okurkového závodu? Troufám si odhadovat že by to byl prostě duben ochuzený o jednu bruslařskou klasiku.

 

Vierter Lausitz Marathon (27.5.2012, Klettwitz, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Velkého úspěchu dosáhla naše výprava na tradičním Lausitz Marathonu v německém Klettwitzu. Testovací okruh automobilů DEKRA je zárukou rychlých časů což se potvrdilo i tentokrát, bonusem navíc pak bylo i vytvoření nového českého rekordu v inline maratonu žen.

 

LifeInLine Tour Praha (20.5.2012)

 VIDEO  (fm) Hlavní bruslařská sezóna je v plném proudu a tak se můžeme již podruhé v krátké době setkat na obrazovkách České televize se sestřihem toho podstatného ze závodu v rámci bruslařského seriálu LifeInLine Tour. Tentokrát nás kamery zavedou do Prahy na Rohanské nábřeží.

 

Českomoravský pohár : Napajedla (26.5.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Prvním závodem též odstartoval druhý se seriálů inline závodů v České republice, Českomoravský pohár. Bruslaři se vydali do moravských Napajedel, kde byl jako každoročně připraven den plný zábavy nejen pro bluslaře, ale i pro celou rodinu.

 

LifeInLine Tour : Praha (20.5.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Druhý závod ze seriálu LifeInLine Tour 2012 byl na programu o uplynulém víkendu v Praze na Rohanském nábřeží. Přestože měly závody velkou konkurenci v podobě boje našich reprezentantů o bronzové medaile na MS v ledním hokeji ve Finsku, představil se v pražském Karlíně slušný počet závodníků všech věkových kategorií.

 

116th Boston Marathon (16.4.2012, USA)

 REPORTÁŽ  (fm) Již během zimní přípravy si jistě vetšina závodníků položí stejnou otázku: co chci vlastně v příští sezóně dosáhnout a hlavně, co bude tím závodem s velkým Z? Závodníků je spousta stejně jako závodů a tak každý má ten svůj. Já jsem měl jasno již od září, kdy jsem se přihlásil na Bostonský maraton. Ano, je to běh, ale pro mě rozhodně závod roku. Ne tedy že bych se připravoval tak důkladně že bych pomýšlel na vítězství, to tedy ne, ale přeci jen jedná se o nejstarší maraton na světě!

 

LifeInLine Tour Hradec Králové (6.5.2012)

 VIDEO  (fm) Již týden po prvních letošních inline závodech na území České republiky přichází Česká televize se sestřihem toho nejdůležitějšího, co se uplynulý víkend na letišti v Hradci Králové odehrálo. 

Krátký, patnáctiminutový dokument by pak měl doprovázet každý ze závodů seriálu LifeInLine, takže příznivci inline bruslení se mají v letošním roce rozhodně na co těšit.

 

World Marathon Masters (13.5.2012, Damp, Německo)

RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Mistrovství světa veteránů v inline maratonu nebo-li World Marathon Masters se tento rok uskutečnilo v německém Dampu, tedy v místě které bylo dějištěm loňských bojů o evropské trofeje.

Závodů se zúčastnila i minivýprava závodníků našeho klubu. Je pro nás rovněž velkou ctí že Martin Kuchař byl nominován na závod Českým svazem kolečkového bruslení a reprezentoval tak zároveň i Českou republiku.

 

Lipenský půlmaraton 2012 (12.5.2012)

RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) První ročník Lipenského půlmaratonu, který se uskutečnil o uplynulém víkendu ve Frymburku na Šumavě, má svého historicky prvního vítěze z týmu Winjay ISC Praha.

 

LifeInLine Tour : Hradec Králové (6.5.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) První květnový víkend byl v Hradci Králové odstartován dlouho očekávaný seriál závodů LifeInLine, který pro letošní rok získal nejen nového sponzora ale také nové jméno : LifeInLine Tour.

Oblíbených závodů na hradeckém letišti se zúčastnila i početná skupina závodníků týmu Winjay ISC Praha.

 

German Inline Cup 2012 (2) : Frankfurt Marathon (1.5.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Druhým závodem, netradičně naplánovaným na úterý 1.5. 2012, pokračoval ve Frankfurtu nad Mohanem seriál závodů GIC. Na startu prvního letošního maratonu v rámci letošního GIC se objevil též kompletní tým Winjay ISC Praha.

 

German Inline Cup 2012 (1) : Berlin Halbmarathon (1.4.2012)

 REPORTÁŽ  (fm) Berlínský půlmaraton byl prvním vážnějším testem pro náš nově zformovaný závodní Winjay ISC tým. Pravda, součtem věků všech jeho členů jsme možná předstihli i oba závodní týmy mužů a žen společnosti EOSkates dohromady, nicméně je nutno dodat že právě věk měl být naši hlavní devizou.

 

10. Spreewald Marathon (21.-22.4. 2012, Burg, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) O uplynulém víkendu proběhl již 10. ročník oblíbených závodů v německém Spreewaldu. Inline závody na bruslích jsou součástí pestrého sportovního programu, který každoročně přiláká tisíce účastníků nejen z Německa, ale i přilehlého okolí.

 

116th Boston Marathon (16.4.2012, USA)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Třetí dubnové pondělí, tedy na tzv. Patriot's Day, se konal v Bostonu na východě USA již 116. ročník nejstaršího maratonu na světě, populárního Bostonského maratonu.

 

3. Schneeglöckchen Lauf (25.3.2012, Ortrand, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Rok se sešel s rokem a už nám opět klepal na dveře známý sněženkový závod v německém Ortrandu, tedy závod, který je pro mnohé bruslaře, zejména ty z Německa, tím pravým „otvírákem“ nové bruslařské sezóny. Jestliže minulého ročníku závodu jsem se zúčastnil pouze já sám, tentokrát nás do městečka nedaleko od Drážďan zavítala početnější výprava – závod byl totiž poslední ostrou prověrkou před blížícím se startem GIC 2012.

 

German Inline Cup 2012 (1) : Berlin Halbmarathon (1.4.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) První dubnový víkend odstartoval v Berlíně úvodním půlmaratonem jeden z nejprestižnějších seriálů inline závodů na světě, německý German Inline Cup, letos také za účasti Winjay ISC Praha týmu. Začátek nové sezóny si nenechala ujít celá řada vynikajících závodníků  v čele s obhájcem loňského vítězství Yannem Guyaderem startujícím v barvách jeho nového týmu EOSkates.