ISC Praha - Speed Skating Team

LifeInLine Tour : Ostrava - Světový pohár (16.6.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Vrcholným závodem seriálu LifeInline Tour byl jako každý rok závod v severomoravské metropoli Ostravě. I pro tentokrát se závod stal součástí Světového poháru v inline bruslení a tak se dalo očekávat, že tato událost roku přiláká nejen zahraniční závodníky zvučných jmen ale též pozornost nebruslící veřejnosti. Navíc, premiérově bylo ohlášeno vystoupení výběru těch nejlepších českých bruslařů pod hlavičkou Czech National Team.

V očekávání hlavního závodu dne byla však nejprve odstartovaná Fitness desítka. Na této trati si v letošní sezóně odbyl svojí premiéru Jaroslav Zíka, který po odhodlaném výkonu skončil na celkovém 4. místě (1. místo v kategorii M40) v čase (00:21:22.446). Na celkovém 19. místě pak v čase (00:22:40.768) dojel Marek Miniberger, kterému jen těsně unikla pozice na stupních vítězů (4. místo v kategorii M40). Michal Nepovím dokončil závod na 22. místě (5. místo v kategorii M40) v čase (00:22:50.272).

Vítězem závodu se stal Lotyš Lauris Bitenieks z Rigy v čase (00:21:05.269).

Jako další byl na programu ostře sledovaný závod žen na 33 km s hlavní favoritkou Janou Gegner z Německa. Naše pozornost se však upírala hlavně ke Kamile Novákové, která si svými kvalitními výkony v sezóně vyjela pozvánku do výběru České republiky a nastoupila proto do závodu ve zbrusu nové kombinéze Czech National Team. Bohužel závod se Kamile nevydařil podle představ a zejména díky zdravotním potížím závod nedokončila.

V dramatickém závěru závodu žen potvrdila své kvality německá reprezentantka Jana Gerner která zvítězila v čase (01:01:20.528).

Díky neúčasti hlavních hvězd Světového poháru z týmů EOSkates, Powerslide či Swiss National Team v hlavním závodě mužů se pozornosti dostalo zejména závodníkům z Czech National Teamu (Suchý, Krupka, Pravda, Kudělásek) a také triu venezuelčanů startujícím pod hlavičkou estonského UUS MAA Team. Je škoda že nejprestižnějšího závodu roku na českém území se zúčastnil z Winjay ISC Praha týmu pouze Michal Nepovím, který dojel na celkovém 43. místě (6. místo v kategorii M40) v čase (01:04:44.575).

Vítězem závodu, kterému na prvních třech místěch dominovali závodnící z Venezuely, se stal díky skvěle zvládnutému závěru Leon Alfredo Moreno v čase (00:57:31.525).

 

Výsledky:

http://www.inlineprozivot.cz/ftp/vysledky/04_ov/10.pdf
http://www.inlineprozivot.cz/ftp/vysledky/04_ov/33m.pdf
http://www.inlineprozivot.cz/ftp/vysledky/04_ov/33z.pdf

Fotogalerie: http://vanadis.rajce.idnes.cz/
 

The most important race of serial LifeInLine Tour this season was the same as the last year - the race in the Moravian city of Ostrava. Again this year the race was part of prestigious World Inline Cup and therefore organizers were expecting not only high profile names from abroad but also a big attention from non-skating Czech population. Also, as for the first time of this season, a new Czech National Team was created especially for this event.

Under expectation of main World Inline Cup race Fitness desitka race started as the first race of the day. Jaroslav Zika celebrated his debut of the season at distance of 10 km with nice 4th place (1st place in category M40) in time (00:21:22.446). Marek Miniberger finished in 19th place in time (00:22:40.768) and missed the medal position just by one place (4th place in category M40). Michal Nepovim finished the race in 22nd place (5th place in category M40) in time (00:22:50.272).
 

The winner of the race was Lauris Bitenieks from Riga, Latvia who won in time (00:21:05.269).

The next race on the program was a closely watched women race at 33 km distance with its favorite Jana Gerner from Germany. Our attention was mainly focused on Kamila Novakova who thanks to her good season performance was given a ticket into Czech National Team for the race. However Kamila didn't start race as well as she wanted and due to health problems she didn't finish the race.

Jana Gerner from Germany secured the first place in the dramatic finish and won in time (01:01:20.528).

Thanks to the absence of main stars from EOSkates, Powerslide or Swiss National Team in the main men race attracted attention to newly created Czech National Team (Suchý, Krupka, Pravda, Kudělásek) and also to trio Venezuelan skaters representing Estonian team UUS MAA Team. It's a pity that the most prestigious race in Czech Republic didn't attract bigger attention from Winjay ISC Praha team. Michal Nepovim who was the only skater from the team finished in 43th place (6th place in category M40) in time (01:04:44.575).

The winner of the race that was dominated by Venezuelean skaters was thanks to the great finish Leon Alfredo Moreno who won in time  (00:57:31.525).

 

 

Results:

http://www.inlineprozivot.cz/ftp/vysledky/04_ov/10.pdf
http://www.inlineprozivot.cz/ftp/vysledky/04_ov/33m.pdf
http://www.inlineprozivot.cz/ftp/vysledky/04_ov/33z.pdf

Photos: http://vanadis.rajce.idnes.cz/

 

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář