ISC Praha - Speed Skating Team

European Masters Marathon (10.6.2012, Dijon, Francie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Nedlouho po World Marathon Masters v německém Dampu se o uplynulém víkendu konalo v rámci závodu Světového poháru ve francouzském Dijonu European Marathon Masters tedy Mistrovství Evropy Masters v maratonu. Na startu se v kategorii M40 též objevilli závodníci týmu Winjay ISC Praha a hlavní otázkou dne bylo, zda-li se o nějaký ten stupínek podaří vylepšit postavení z minulého roku.

V případě Martina Kuchaře se to nakonec povedlo a Martin svým 12. místem jen potvrdil svoji dlouhodobou kvalitní výkonnost a dokázal, že si dres reprezentace České republiky rozhodně zaslouží. Martin dojel do cíle v čase (01:08:51.848), jen několik málo vteřin od za medailovými pozicemi. Druhý náš zástupce Jaroslav Zíka již neměl tak povedený závod a skončil na celkovém 29. místě v čase (01:11:48.726), což se i tak dá považovat za velmi kvalitní čas.

Vítězem v kategorii M40 se stal Erwan Lecorre z Francie v čase (01:08:20.877).

Výpravy do francouzského Dijonu se též zúčastnili další čeští bruslaři. Pavel Zajpt se v kategorii M30 umístil na celkovém 34. místě v čase (01:15:24.483), kdy po většinu závodu jel sám. O to příjemnější vystoupení předvedl Milan Jeřábek v kategorii M50, který do posledních chvil bojoval o stupeň nejvyšší a kterému nakonec patří vynikající 4. místo za čas (01:13:00.347).

Výsledky: http://www.rollermarathondijon.com/

 

Shortly after World Marathon Masters in German Damp all skaters from Europe over 35 years met in French city
Dijon where European Marathon Masters was held last Sunday. We were really pleased a couple of skaters from Winjay ISC Praha team also were amongst other skaters from all over Europe. The main question of the day was if they could improve their overall ranking from the last year or not.

Martin Kuchar managed to cut off two places from his last year 14th place and finished in 12th place in time (01:08:51.848) just a few seconds from the silver position. Martin confirmed he is in a very good shape this season and also proved he definitely deserves nomination into Czech Republic national skating team. Jaroslav Zika didn't have his best race of the season and finished in 29th place in time (01:11:48.726), which on the other hand is not a bad time at all.

Two other Czech skaters also took a place in the masters marathon in Dijon. Pavel Zajpt didn't prove his good performance from the last GIC race in Frankfurt and finished in 34th place in time (01:15:24.483) after being over 30 km in solo due to a fact he was disconnected from the first pack. On the other hand Milan Jerabek became the most successfull Czech skater when he finished in the overall 4th place in time (01:13:00.347) just a length of a skate frame from the medal position!

 

Results: http://www.rollermarathondijon.com/
 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář