ISC Praha - Speed Skating Team

Rychle a stručně

Příspěvky

Běh Máchalkou (23.3.2013, Praha - Libeň)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) V tichosti, téměř bez diváckého zájmu, ale především ve stínu dvou hlavních víkendových událostí kterými bezesporu byly Czech Indoor Inline Open alias halové MČR v inline rychlobruslení a také otevírací závod inline sezóny v německém Ortrandu, se na periferii Prahy, v Libni, uskutečnil již 23. ročník Běhu Máchalkou (5 km kros) pořádaný atletickým oddílem AC Praha 1890.

 

4. Schneeglöckchen Lauf Ortrand (24.3.2013, Ortrand, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Ostrý start do nové bruslařské sezóny proběhl již tradičně při "sněženkovém" závodě v Německém Ortrandu. Přes doslova mrazové počasí, kdy teploty stěží dosahovaly 0C, se na startu půlmaratonu přesto sešlo více než 100 závodníků včetně kvarteta závodníků z České republiky.

 

Euroloppet Skadi Loppet (16.3.2013, Bodenmais, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Slunečné, leč mrazivé počasí s teplotami okolo -6C čekalo na účastníky prestižního závodu Skadi Loppet v německém Bodenmais nedaleko českých hranic. A právě počasí společně s příznivou polohou (15 km od Železné Rudy) byly tím hlavním důvodem masivního zájmu českých závodníků o tento závod ze seriálu Euroloppet.

 

Karlův běh (16.3.2013, Abertamy)

karluv.jpg RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Posledním letošním závodem se rozloučil se svojí krátkou sezónou seriál běhů na lyžích Stopa pro život. Závěrečnému dostaveníčku v krušnohorských Abertamech však přálo počasí a tak jsme nakonec na startu sobotního závodu volnou technikou mohli napočítat okolo 150 závodníků.

 

Pečecká desítka (9.3.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) V sobotu pokračoval běžecký seriál Mizuno Running Cup 2013 druhým závodem, který tentokrát přivítaly středočeské Pečky. Místní Pečecká desítka, která se již léta běhá jako Memoriál Jardy Kvačka, navázala na jarní běžecký boom Kbelské desítky z minulého týdne a výsledkem byla rekordní účast téměř 900 běžců.

 

Krkonošská 70 (2.3.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Již 58. ročník Krkonošské 70, tedy běžkařského závodu volnou technikou se uskutečnil o uplynulém víkendu v Krkonoších. Start a cíl závodu byl ve Špindlerově Mlýně. Organizátoři připravili několik kategorií a tras, z nichž ta nejkratší měřila 25 km, naopak pro zkušené lyžaře v pětičlenných hlídkách byla určena královská trasa s porcí úctihodných 70 km.

 

Palestra Kbelská 10 (2.3.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Jarní běžecká sezóna odstartovala o prvním březnovém víkendu již tradiční Palestra Kbelskou 10. Závod na 10 km, který pořádají studenti vyšší odborné školy Palestra a který rok od roku přitahuje větší a větší pozornost široké veřejnosti, se tentokrát konal v pražských Kbelích za rekordní účastí téměř 1 000 běžců.

 

Euroloppet GsieserTalLauf (17.2.2013, Val Casies, Itálie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Prestižní seriál dálkových běžkařských závodů Euroloppet pokračoval o víkendu 16.-17. 2. dalším závodem v italském údolí Val Casies. Závod patří mezi českými závodníky k těm nejpopulárnějším a tak nebylo velké překvapení, že své zastoupení na startu měl i tým Winjay ISC Praha.

 

Bedřichovská pětihodinovka s olympijskou příchutí (10.2.2013, Bedřichov)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Netradiční vytrvalostní závod s názvem "Bedřichovská pětihodinovka" proběhl o uplynulém víkendu v Bedřichově v Jizerských horách. Tento orientační běžkařský závod, který se jede ve dvojicích volnou technikou s intervalovým startem, přilákal na start svého 6. ročníku úctihodný počet 151 dvojic všech věkových kategorií.

 

Orlický maraton (2.2.2013, Deštné v Orlických horách)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Další ze závodů série Ski Tour 2013 se konal v Deštném v Orlických horách. Potíže se sněhem donutili pořadatele přesunout závod do výše položených úseků, čímž nejenže došlo k prodloužení závodu volnou technikou na 25 km, ale zároveň se závod stal jedním z nejtěžších z celé série.