ISC Praha - Speed Skating Team

PIM In-Line Party (7.5.2011, Praha)

 RYCHLE A STRUČNĚ  Uplynulou sobotu se na pražském Výstavišti konal vložený závod "MF DNES In-line Party" kategorie speed na 3250 m v rámci promoakce a představení sportu inline rychlobruslení. Akce proběhla pod taktovkou sdružení Inlinetalent, pro které to byla zároveň organizační premiéra. Víkend sliboval pěkné počasí a tak jsme byli zvědaví, jak bude celý závod probíhat a kolik se dostaví závodníků.

Po domluvě s organizátorem se Inlinetalent 
pokusil uspořádat vložený závod za účelem prezentace inline rychlobruslení. Po původním plánu, udělat závod pro všechny kategorie s odděleným startem speed, fitness a kočárky, z toho nakonec muselo pro letošní rok sejít z důvodu, že do stránek závodu a propozic již nebylo možné oficiálně zasáhnout. Proto jsme nakonec přistoupili k variantě závodu na jedno kolo 3250m. 

Od organizátorů PIM jsme dostali plnou podporu a dostali volná čísla pro České inline jezdce aby se přijeli představit a prezentovali jak svůj sport, tak svoji osobu. Velká škoda, že oslovení bruslaři z větší části tohoto nevyužili. Ale přeci jen se nám při prvním pokusu něco takového svolat sešlo pár elitních závodníků (mezi nimi i Jarda Zíka). Snad příští ročník, který nyní Inlinetalent dává dohromady bude o něčem jiném a už z celá pod taktovkou organizace Inlinetalent se podaří připravit jak lepší trať, tak nalákat na start silnou konkurenci.

Závodilo se tedy na již zmíněné jedno kolo – 3250m. Závod pro sebe rozhodl Jaroslav Zíka (Gigasport ISC Team), který dojel do cíle v komfortním náskoku v čase (0:05:53), za ním si zkušeně pohlídal druhé místo Lukáš Vevera (0:06:02), i když se čekalo že právě Lukáš bude atakovat první příčku až do posledního metru. Na třetím místě překvapení v podobě Honzi Havleny (0:06:04) nového jezdce v barvách Inlinetalent. Překvapivě dokázal porazit Miroslava Pražmu, který patřil také mezi velké favority závodu. Protože patřím jak pod hlavičku ISC (závodník), Inlinetalent (trenér) udělali mě výsledky vlastně radost. Na stupních vítězů se objevil jak závodník Gigasport ISC Teamu, tak Inlinetalent a mezi ně se v klínil závodník KSBM Modřany, můj velký kamarád Lukáš Vevera. Vyhlášení proběhlo za velkého aplausu přihlížejících a byly rozdány velmi hodnotné ceny. Za zmínku též stojí 8. místo dalšího závodníka Gigasport ISC Teamu Jaroslava Zajpta, navrátilce na závodní kolbiště, pro kterého to byl rovněž premiérový závod nové sezóny. Další škoda, že nikdo další ze závodníků nenašel cestu na Výstaviště. Rozdávali se kolečka, ložiska, trička, čepice. Myslím si že na české poměry kdy mnohdy dostanete papírový diplom a dost, celkem slušná vizitka. 

Celé dny (čtvrtek, pátek, sobota, neděle) jsme se snažili na Výstavišti v rámci EXPO pro Prague International Marathon (PIM)  prezentovat inline bruslení, ale i inline rychlobruslení. Za hlavní bod této propagace byla brána má sobotní přednáška na téma inline bezpečnost a představení inline rychlobruslení. Pár posluchačů se tam snad i našlo, ale je těžké upozornit a upoutat pozornost jiným sportem na akci která je primárně zaměřena na masový maratonský běh. Přeci jen běžci, co si vyzvedávají číslo a nacházejí se v areálu, jsou mnohdy myšlenkami již na trati. 

Přesto si myslím že se do podvědomí něco kolem inline bruslení podařilo dostat. Když už nic, tak jsme prodali pár helem, takže bude na stezkách zase o něco více bezpečnějších a rozumných bruslařů.

 

Stránky závodu: http://www.praguemarathon.com/2011/volkswagen-maratonsky-vikend/in-line-party-6-5km/o-zavode
Výsledky: http://www.frankmicek.com/download/calendar/vysledky_pim.pdf

 

Pavel Zajpt

 

 

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář