ISC Praha - Speed Skating Team

Snídaně s Novou (závod 24h Roller Le Mans, 12.7.2011)

(fm) O vzrůstající popularitě inline bruslení v Čechách svědčí i fakt, že v poslední době se o tento sport strhla doslova nevídaná mediální vlna zájmu. Ať již to bylo vystoupení člena našeho klubu Martina Jirsy v pořadu ČT „Sama doma“ nebo sestřih závodu světového poháru v Ostravě vysílaný na programu ČT4, pak nejnovější vlašťovkou v tomto směru byla beseda s účastníky prestižního závodu 24h Le Mans v pořadu „Snídaně s Novou“.

Jak již název pořadu napovídá, byla to tentokrát televize Nova, která vsadila na bruslařskou kartu a pozvala do svého studia přímé aktéry bruslařského závodu ve Francii. Pozvání do studia přijali Svatopluk Sladký, Radim Kamenský, Adriana Andrésová a k naší velké radosti i zakládající člen našeho oddílu, předseda, tajemník, tiskový mluvčí a v neposlední řadě též i velký milovník zahrádky, to vše v jedné osobě, Jaroslav Zíka.

Ten si také jako nejstarší vzal na úvod slovo (kdo je tady nejstarší, kdo je tady nejstarší a bušil o stůl svým občanským průkazem) a ve stručnosti seznámil diváky s historiií závodu samotného, Radim pak vysvětlil jak je to s jednotlivými týmy a jejich složením, Adriana poodhalila něco ze zákulisní přípravy prestižního ženského týmu a Sváťa nastínil s jakými ambicemi naše týmy do Le Mans vlastně odjely.

Ve druhé části pořadu se pak Jarda nebál pozvat na podobnou akci i méně zkušené bruslaře z řad široké veřejnosti, jelikož není až tak důležité umět ovládat brusle jako spíš vybrat ten správný kostým (třeba Mickey Mouse nebo taťka Šmoula, co Davide?), Adriana vyjádřila politování nad tím že jejímu týmu tentokrát chyběla ta pověstná špetka štěstí (fakt to nebyly vteřiny a metry Riko, fakt ne) a Sváťa seznámil diváky s taktikou, s jakou lze dojet závod ve dvojici a neusnout přitom.

Závěrem pořadu pak Adriana pozvala bruslící i nebruslící veřejnost na ultramaraton (jen 102 km) na Lužická jezera a pak se již řeč stočila na bezpečnost bruslení, kde se všichni přítomní shodli na tom, že bez přilby to prostě nejde. Tímto bych chtěl nepatrně poopravit výrok jednoho z moderátorů, Tomáše Krejčíře. Tomáši, největší frajeři nejezdí bez přilby, největší frajeři jezdí bez ponožek!

Záznam televizní debaty můžete shléhnout zde :
 

 

František Míček

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Další perla do zlatého fondu bruslení

(Bohunka, 12. 7. 2011 22:49)

Jardo vím, že mluvit do kamery není jednoduché, znám to z vlastní zkušenosti, takže smekám před vámi, co jste tam byli, ale ta perla, která se ti povedla, ta se zapíše do historie bruslení. Viď Františku? Možná i zlidoví. "Kromě bruslí, který asi povinný nejsou, ale je dobrý si je vzít."

Re: Další perla do zlatého fondu bruslení

(František Míček, 12. 7. 2011 23:08)

Tak to se mě naopak moc líbilo, myslím že to Jarda řekl schválně a bylo to vtipný. Pokud jde o perlu, tak tu uvidíš hned jak bude dokument z Le Mans, a ta rozhodně zlidoví, to se neboj :-)

Snídaně?

(Jarda Zíka, 12. 7. 2011 18:18)

Jenom stručný dodatek pro závistivce, kteří si snad bláhově myslí bůhví jak jsem si na té snídani nenacpal břicho. Fakt je, že jsem ráno před odjezdem do studia vynechal svoji oblíbenou domácí snídani a s vidinou stolu plného nováckých dobrot vyrazil směr Barrandov na lačno. No nebýt dvou sušenek, které po někom zbyly v místnosti pro návštěvníky tak jsem taky i na lačno ze studia odešel.

JaZ

Re: Snídaně?

(František Míček, 12. 7. 2011 18:36)

Hrnul ses tam, tak hladov. Až pojedeš na natáčení Prima vařečka tak se nadlábneš. Jinak pochopitelně že snídají ti, co se to dívají! Například já jsem měl čokoládovej dort s pomerančovým džusem.

Re: Re: Snídaně?

(MJ, 12. 7. 2011 23:04)

Franto, Jarda má již doma za sebou historický televizní debut na televizi Barandov.No prostě mediální hvězda.Skol Martin