ISC Praha - Speed Skating Team

WIC LIL Ostrava 2010 - 30.5.

V Ostravě Porubě se letos již podruhé jel závod Světového poháru v rámci Liglass Lifeinline tour 2010. Byla to především nepřízeň počasí, která v Ostravě panovala a tak trochu kazila dojem z jednoho vrcholů české inline sezóny.

 

Závod žen na 33km s největší hvězdou Cecili Baenou (Columbie - Powerslide world team) se nakonec jel přeci jen na suché trati. Tým ISC měl ve hře svá největší želízka sestry Kamilu a Karolínu Novákovou. V jednu chvíli to už vypadalo na rozhodující ztrátu na vedoucí vláček, ale vše se změnilo a holkám se podařilo první vláček dojet. Vše přes různé taktické nástupy a manévry dospělo do závěrečného spurtu kde podle očekávání zvítězila Cecilia Baena, která nemá ve sprintech na světě konkurenci. Kamila Nováková vybojovala ve sprintu krásné 7 místo celkem v klasifikaci závodu WIC , Karolína pak uzavřela první desítku. Duo Novákovic rozhodně nezklamalo, naopak splnili očekávání týmu, že by se až do závěrečných metrů mohli udržet světové špičky. Rozhodně se zasloužili o to že barvy našeho týmu byly toho dne vidět na čele závodu. Gratulace od týmu je zasloužená. Výsledky ženského závodu - http://www.lifeinline.cz/2010/03_ov/21z.pdf

 

Závod mužů na 33km. Na jedné straně účast téměř absolutní světové špičky, na druhé straně jedno z nejhorších a nejděsivějších počasí v dějinách závodů konaných u nás. Totální průtrž mračen, liják, tma, několikacentimetrová vrstva vody na trati, mokré nebezpečné přechody pro chodce. Světová špička jak se však hned po startu okázalo si stím hlavu nedělá. Jelo se jak na suchu. Průměrná rychlost vítěze Yanna Guiadera 37,5 km/h je toho důkazem. Po sólovém úniku vybojoval v Ostravě tento borec vítězství pro barvy týmu Powerslide world team. Světové konkurenci dokázali dle očekávání konkurovat dva jediní češi Ondřej Suchý a Matěj Krupka (oba BZK Praha) . Nejlepším členem ISC a to nás nejvíce zajímalo byl Martin Kuchař na 29 místě s 8 minutovou ztrátou na vítěze a kategorii v AK40 tentokrát překvapivě na 2 místě. Jaroslav Zíka dojel na 51 místě, Pavel Zajpt na místě 59. Oba dva bezmála 11ti minutovou ztrátou na vítěze. 83. místo pro Jakuba Vočku, 97. Marek Miniberger a 106. Rostislav Šticha z celkového počtu 181 mužů na startu. Z toho 17 jezdců zřejmě vynou špatného počasí závod nedokončilo, mezi nimi bohužel i náš Petr Bílek a Petr Pravda. Výsledky na http://www.lifeinline.cz/2010/03_ov/21m.pdf

 

WIC Ostrava nabídla těžký závod, těžké soupeře,pro déšť náročnou a rychlou trať. Tým Gigasport ISC o sobě dal vědět hlavně v ženském závodě zásluhou sester Novákových. V závodě mužů naše barvy na bedně v kategorii AK připoměl Martin Kuchař.

 

Nyní je třeba veškeré přípravy týmu začít směřovat k mistrovství republiky v půl maratonu na 20.června kde je zapotřebí se představit v plné možné černooranžové síle.

 

PZ