ISC Praha - Speed Skating Team

MSC Görlitz 2016 (5.6.2016, Görlitz, Německo)

img_1617.jpg Středoněmecký pohár měl další pokračování v německo-polském městě Görlitz-Zgorzelec. Místní Europamarathon   se konal již po 13. Pro bruslaře byl tentokrát připraven půlmaraton, který svým profilem patří k těm nejnáročnějším. Závod se jede jen na jeden okruh, který vede centrem města i vesnickou přírodou. Mimo mnohá stoupání trať nabízí i dva obávané sjezdy, kde i tento rok přední jezdci dosahovali rychlostí přes 60 km/h.

img_1649a.jpgStart byl trochu netradičně společný pro muže i ženy a do závodu tak vyrazilo 142 bruslařů a bruslařek. Hned za první zatáčkou přední jezdci nasadili vysoké tempo a vytvořili skupinku šesti jezdců. Mezi nimi nechyběl i náš zástupce Marek Handl. Skupina spolupracovala a udržovala si tak náskok před dalšími závodníky. Po několika kilometrech se oddělil Adam Frank a po solo jízdě zvítězil v čase 00:36:09. O dalším pořadí rozhodl až závěrečný spurt. Marek Handl obsadil celkové 3. místo v čase 00:36:54 (2. místo v kategorii M30).

 

 


img_1617.jpg gb.gif   German-Polish town Görlitz-Zgorzelec hosted 13th edition of the Europamarathon  . Skaters raced on a halfmarathon track which went through the town as well as countryside. Görlitz event is famous for its demanding profile. Besides many uphills, there are two dreaded downhills where top skaters reach speeds beyond 60 km/h.

img_1649a.jpgThere were 142 skaters on start this year, men and women starting together. The fastest skaters started fast right from the beginning forming a small group of 6. Adam Frank managed to run away from the rest of the pack and win the race in time 00:36:09. Others cooperated until the final sprint. Marek Handl from Winjay ISC Praha placed 3rd overall in time 00:36:54 (2nd place in M30 category).