ISC Praha - Speed Skating Team

Sezona 2013

Příspěvky

Fünfter Lausitz Marathon (19.5.2013, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Na závod do německého Klettwitzu jsem se vyloženě těšil. Nikdy jsem tam sice nestartoval, ale slyšel jsem toho tolik, až jsem se divil, jak jsem jen mohl tento legendární závod v minulosti ignorovat. Vloni se tam dokonce jel maraton bez větších problémů za 1:09 čímž Kamila Nováková ustanovila  nový český rekord v ženské kategorii (a vzápětí ukončila svoji květnatou kariéru). Navíc, pouhý týden před závodem v Le Mans, je rozhodně lepší projet se na osvědčeném testovacím okruhu pro závodní automobily nota bene s vynikajícím povrchem, než se pouštět do experimentů a riskovat neprověřenou, leč pravděpodobně divácky velmi atraktivní, trať kdesi ve východních Čechách.

 

Fünfter Lausitz Marathon (19.5.2013, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Doslova v otevřené mistrovství ISC se změnil maratonský závod v německém Klettwitzu. Na startu závodu se objevilo celkem 7 závodníků z týmu Winjay ISC Praha a hned 5 z nich se objevilo na některém ze stupňů vítězů! Kategorie mužů proběhla zcela v režii našeho týmu, v kategorii žen jsme obsadili příčku nejvyšší.

 

(1) LifeInLine Tour : Hradec Králové (19.5.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Závodem v Hradci Králové odstartoval nový ročník seriálu LifeInLine Tour - Inline pro život, opět pod křidly pojišťovny Kooperativa. Nová, atraktivní trať, zajímavé novinky a téměř letní počasí měly za svůj jediný cíl přilákat do východočeské metropole co nejvíce zájemců  o kolečkové bruslení, což se nakonec podařilo.

 

Le Mans 2013 (Winjay ISC Praha promo video)

 VIDEO  gb.gif (fm) Svátek všech bruslařů, legendární závod  24 Heures Rollers, se nezadržitelně blíží a do jeho startu zbývá jen několik posledních dnů. Je pro nás velkou ctí, že se opět po roce můžeme zůčastnit tohoto mimořádně náročného vytrvalostního závodu a pokusit se navázat na úspěšné vystoupení našeho týmu z let minulých, kdy jsme postupně vybojovali třetí a druhé místo ve veteránské kategorii. Pro letošní ročník závodu má náš tým ambice nejvyšší a prakticky jiné umístění než vítězství v kategorii veteránů bude považováno za neúspěch.

 

8. Cottbusser Inlineskate-Halbmarathon (12.5.2013, Chotěbuz, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Nevím přesně, kdy jsem naposledy začínal bruslařskou sezónu v polovině května, ale letos se to prostě semlelo tak, že v době, kdy jsou mezi námi již (možná i několikanásobní) mistři ČR v inline bruslení, jsem teprve řešil dilema, jestli mám brusle hledat ve sklepě nebo někde ve skříni. A jelikož skladovací prostory v našem bytě jsou omezené, hned první pokus byl úspěšný. Na kolečkách byla sice ještě vrstva prachu z rušných kolínskorýnských ulic a také tkaničky si více než důrazně říkaly o mojí pozornost, servisní hodinka však byla dostačující a já mohl vyrazit na první letošní závody.

 

8. Cottbusser Inlineskate-Halbmarathon (12.5.2013, Chotěbuz, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) 8. ročník inline závodu Cotbusser Inlineskate-Halbmarathon se uskutečnil uplynulou neděli za příjemného jarního počasí v německé Chotěbuzi. A právě ideální  počasí společně s příznivou dostupností znamenaly rekordní účast týmu Winjay ISC Praha v letošním závodním ročníku.

 

Virgin London Marathon (21.4.2013, Londýn, Velká Británie)

p4210021.jpg REPORTÁŽ  (fm) Maratonský dvojboj, tedy dva maratony v průběhu 14 dní, se pomalu chýlil k zdárnému konci. Paříž jsem měl úspěsně za sebou, nyní mě čekal závod v Londýně. Původně jsem chtěl na jaře běžet jen jeden maraton, když se ale naskytla příležitost (která se jen tak nenaskytne) běžet závod v Londýně, neváhal jsem ani okamžik. A moje odhodlání se nezměnilo ani po nepříjemných událostech v Bostonu, které však svým způsobem změnily finální přípravu na závod.

 

Lipenský půlmaraton (11.5.2013, Lipno nad Vltavou)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Druhý ročník Lipenského půlmaratonu se uskutečnil v sobotu 11.5. 2013 v Lipně nad Vltavou. Nepříznivé počasí ovlivnilo závodní účast a tak na startu se objevila pouze hrstka bruslařů, mezi kterými však nechyběl loňský vítěz Martin Jirsa.

 

17. Grossenhainer Speedskate-Halbmarathon (1.5.2013, Grossenhain, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Již 17. ročník tradičního prvomájového závodu se uskutečnil v německém Grossenhainu. Příjemné jarní počasí přivítalo téměř 250 závodníků, pro které si však pořadatelé připravili nepříjemné překvapení v podobě hrubého asfaltu na jednom z úseků trati.

 

Běh Jižním městem 2013 (27.4.2013, Praha)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Velkou událostí pro městskou část Praha 11 se o uplynulém víkendu stal již 2. ročník Běhu Jižním městem 2013. Závod, který se uskutečnil po záštitou starosty městské části Praha 11 Mgr. Dalibora Mlejnského, je pro letošní rok též součástí seriálu "Pohár běžeckých nadějí"  pro kategorie žactva a dorostu.

 

11. Spreewald Marathon (21.4.2013, Burg, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Předposlední dubnový víkend se v německém Burgu uskutečnil již 11. ročník populárního Spreewald Marathonu, tedy závodu, který většina bruslařů má spojen především s originálními medailemi ve tvaru okurky. Víkendový program odstartoval již v pátek časovkou na 8 km, v pátek byl na programu hlavní maratonský závod a víkendový trojboj byl ukončen nedělním půlmaratonem.

 

Virgin London Marathon (21.4.2013, Londýn, Velká Británie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Za mimořádných bezpečnostních opatření se pouhý týden po bombovém atentátu v Bostonu uskutečnil tradiční Virgin London Marathon. Na startu se za téměř letního počasí sešlo více než 38 000 běžců, z nichž většina měla na svém tričku černou stužku na znamení solidarity s obětmi bostonského neštěstí.

 

Hervis 1/2 Maraton Praha (6.4.2013, Praha)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) První dubnovou sobotu odstartoval pražským 1/2 maratonem populární seriál běžeckých závodů Run Czech. Bežecký boom v letošním roce doslova zachvátil Českou republiku a tak ani není divu že se na startu prvního závodu, který byl vyprodaný již dlouho dopředu, sešlo téměř 9 000 běžeckých  nadšenců.

 

Marathon de Paris (7.4.2013, Paříž, Francie)

 REPORTÁŽ  (fm) Duben, za kamny budem. Jak jsem se jen vloni této pranostice vysmíval, ležíce na břehu jablonecké přehrady Mšeno kdy teploty překračovaly tropickou třicítku! Letos jsem se již nevysmíval. Letos jsem drkotal zubama. Letos jsem dokonce tak drkotal zubama, že jsem se na svůj první letošní maraton musel vybavit kulichem, rukavicemi a šálou, abych na startu nezmrznul. A ještě štěstí, že jsem si vybral maraton v Paříži, protože pokud bych běžel závod někde ve Finsku, musel bych si rovnou přibalit i sněžnice.

 

33. Vattenfall BERLINER HALBMARATHON Inlineskating (7.4.2013, Berlín, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Do nové sezóny odstartoval uplynulý víkend i prestižní seriál inline závodů German Inline Cup 2013. Na startu prvního závodu seriálu se sešla téměř kompletní elita na čele s Yannem Guyaderem a Bartem Swingsem. V kategorii týmů došlo k několika změnám, tou pro nás nejpodstatnější je neúčast Winjay ISC Praha v letošním ročníku. I tak se na startu objevilo několik jednotlivců z řad členů klubu.

 

Marathon de Paris (7.4.2013, Paříž, Francie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Neděle 7. dubna 2013 byla ve znamení největšího maratonu na světě - mimo elitní World Marathons Majors (tedy Londýn, New York, Boston, Berlín, Chicago, Tokio) - konaného ve francouzské metropoli Paříži. Na startu se objevilo a závod dokončilo téměř 39 000, čímž se maraton zařadil na pomyslné 4. místo v historii maratonů s největší účastí. Nejvíce startujících bylo pochopitelně z Francie (více než 65%), na startu bylo ale možno vidět závodníky tařka z celého světa.

 

Běh Máchalkou (23.3.2013, Praha - Libeň)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) V tichosti, téměř bez diváckého zájmu, ale především ve stínu dvou hlavních víkendových událostí kterými bezesporu byly Czech Indoor Inline Open alias halové MČR v inline rychlobruslení a také otevírací závod inline sezóny v německém Ortrandu, se na periferii Prahy, v Libni, uskutečnil již 23. ročník Běhu Máchalkou (5 km kros) pořádaný atletickým oddílem AC Praha 1890.

 

Sněženkový, Sněhurkový a sněhový závod (24.3.2013, Ortrand, Německo)

 REPORTÁŽ  (JaZ) Děkuji Frantovi za jako obvykle rychlé a stručné uvedení nejpodstatnějších údajů o sněženkovém závodě, protože jak říkávala moje babička (a také další předci a příbuzní) "kdo rychle dává, dvakrát dává"! Nicméně pár strohých čísel sepsaných v teple nymburské haly se rozhodně nedá srovnat s živou reportáží přímého účastníka akce což tentokrát Franta bohužel nebyl a tak se chopím příležitosti a o autentické zážitky se s vámi podělím já :-)

 

4. Schneeglöckchen Lauf Ortrand (24.3.2013, Ortrand, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Ostrý start do nové bruslařské sezóny proběhl již tradičně při "sněženkovém" závodě v Německém Ortrandu. Přes doslova mrazové počasí, kdy teploty stěží dosahovaly 0C, se na startu půlmaratonu přesto sešlo více než 100 závodníků včetně kvarteta závodníků z České republiky.

 

Euroloppet Skadi Loppet (16.3.2013, Bodenmais, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Slunečné, leč mrazivé počasí s teplotami okolo -6C čekalo na účastníky prestižního závodu Skadi Loppet v německém Bodenmais nedaleko českých hranic. A právě počasí společně s příznivou polohou (15 km od Železné Rudy) byly tím hlavním důvodem masivního zájmu českých závodníků o tento závod ze seriálu Euroloppet.

 

Karlův běh (16.3.2013, Abertamy)

karluv.jpg RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Posledním letošním závodem se rozloučil se svojí krátkou sezónou seriál běhů na lyžích Stopa pro život. Závěrečnému dostaveníčku v krušnohorských Abertamech však přálo počasí a tak jsme nakonec na startu sobotního závodu volnou technikou mohli napočítat okolo 150 závodníků.

 

Valná hromada ČSKB (2.3.2013)

(fm) V sobotu 2. března se v Praze, Strahově uskutečnila valná hromada Českého svazu kolečkového bruslení. Výročního zasedání, na jehož programu bylo mimo jiné i schválení účetní závěrky za rok 2013, se nakonec zůčastnili zástupci 23 oddílů ČSKB, tedy nadpoloviční vetšiny členské základny, čímž byla splněna podmínka usnášeníschopnosti.

 

Pečecká desítka (9.3.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) V sobotu pokračoval běžecký seriál Mizuno Running Cup 2013 druhým závodem, který tentokrát přivítaly středočeské Pečky. Místní Pečecká desítka, která se již léta běhá jako Memoriál Jardy Kvačka, navázala na jarní běžecký boom Kbelské desítky z minulého týdne a výsledkem byla rekordní účast téměř 900 běžců.

 

Krkonošská 70 (2.3.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Již 58. ročník Krkonošské 70, tedy běžkařského závodu volnou technikou se uskutečnil o uplynulém víkendu v Krkonoších. Start a cíl závodu byl ve Špindlerově Mlýně. Organizátoři připravili několik kategorií a tras, z nichž ta nejkratší měřila 25 km, naopak pro zkušené lyžaře v pětičlenných hlídkách byla určena královská trasa s porcí úctihodných 70 km.

 

Palestra Kbelská 10 (2.3.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Jarní běžecká sezóna odstartovala o prvním březnovém víkendu již tradiční Palestra Kbelskou 10. Závod na 10 km, který pořádají studenti vyšší odborné školy Palestra a který rok od roku přitahuje větší a větší pozornost široké veřejnosti, se tentokrát konal v pražských Kbelích za rekordní účastí téměř 1 000 běžců.

 

Euroloppet GsieserTalLauf (17.2.2013, Val Casies, Itálie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Prestižní seriál dálkových běžkařských závodů Euroloppet pokračoval o víkendu 16.-17. 2. dalším závodem v italském údolí Val Casies. Závod patří mezi českými závodníky k těm nejpopulárnějším a tak nebylo velké překvapení, že své zastoupení na startu měl i tým Winjay ISC Praha.

 

Spolupráce se společností Winjay prodloužena!

gb.gif (fm)  Po dlouhých a složitých, leč úspěšných jednáních bylo definitivně potvrzeno že spolupráce se společností Winjay bude pokračovat i v roce 2013. Tým ISC tak bude i v nastávající sezóně vystupovat pod zavedeným názvem Winjay ISC Praha. Děkujeme tímto majitelům firmy Winjay s.r.l., pánům Antonio Cristiani a Massimo Calabrese že se i v této nelehké době rozhodli podpořit sport, který má letos více než jindy šanci stát se sportem olympijským.

 

Bedřichovská pětihodinovka s olympijskou příchutí (10.2.2013, Bedřichov)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Netradiční vytrvalostní závod s názvem "Bedřichovská pětihodinovka" proběhl o uplynulém víkendu v Bedřichově v Jizerských horách. Tento orientační běžkařský závod, který se jede ve dvojicích volnou technikou s intervalovým startem, přilákal na start svého 6. ročníku úctihodný počet 151 dvojic všech věkových kategorií.

 

Orlický maraton (2.2.2013, Deštné v Orlických horách)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Další ze závodů série Ski Tour 2013 se konal v Deštném v Orlických horách. Potíže se sněhem donutili pořadatele přesunout závod do výše položených úseků, čímž nejenže došlo k prodloužení závodu volnou technikou na 25 km, ale zároveň se závod stal jedním z nejtěžších z celé série.

 

Jilemnická 25 (19.1.2013, Benecko)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Příjemné mrazivé počasí s teplotami okolo -8C čekalo závodníky na startu již 6. ročníku populární Jilemnické 25, která se bohužel i letos z důvodu nedostatku sněhu konala na náhradní trati na Benecku. Pořadatelé však i přes tuto drobnou změnu připravili pro závodníky nejen profilově těžký závod (který se však jel za slunečného počasí), ale také i dokonalý pozávodní servis - zejména čerstvé obložené housky mizely ze stánku s občerstvením jak pověstná pára nad hrncem.

Nás pak může těšit že tohoto běžkaři oblíbeného závodu volnou technikou se zúčastnili i dva zástupci týmu Winjay ISC Praha, pro které to tak bylo určité zpestření již tak tvrdé zimní přípravy.