ISC Praha - Speed Skating Team

Sezona 2013

Příspěvky

Spice Rollerblade Marathon (4.8.2013, Jurmala, Lotyšsko)

 REPORTÁŽ  (ac) V poslední době je naše redakce doslova zahlcena příspěvky bruslařů, kteří by se rádi podělili s našimi čtenáři o své zkušenosti a postřehy z cest. Jedním z nich je i příspěvek našeho kolegy a mecenáše klubu Antonia Cristianiho, který nám velmi čtivým způsobem vylíčí všechna úskalí a nástrahy čekající na závodů lačného bruslaře v dalekém Lotyšsku.

 

Spice Rollerblade Marathon (4.8.2013, Jurmala, Latvia)

 REPORT  gb.gif (ac) Choice of flights from Bari to European destinations is not as wide and cheap and as it could be from Rome or Milan, so I usually take the opportunity to run a marathon and combine some sightseeing and a short vacation into the same trip. That was the case with the Spice Rollerbalde Marathon held last Sunday in Latvian sea resort Jurmala.

 

Spice Rollerblade Marathon (4.8.2013, Jurmala, Lotyšsko)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) V Lotyšském přímořském letovisku Jurmala se o uplynulém víkendu uskutečnil další ročník populárních inline závodů pod názvem Spice Rollerblade Marathon. Na programu byly závody na 14 km a 42 km a nás může těšit, že na kratší vzdálenosti startoval i reprezentant týmu Winjay ISC Praha.

 

(4) LifeInLine Tour : Praha (MČR v půlmaratonu) (4.8.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Předposlední závod ze seriálu LifeInLine Tour 2013, který byl zároveň MČR v půlmaratonu, viděla o uplynulém víkendu Praha. Pestrý program odstartoval již v sobotní podvečer, kdy účastníky tradiční Večerní inline párty pozdravil vážený host z Francie, několikanásobný mistr světa v kolečkovém bruslení, charismatický Yann Guyader, který se zároveň stal hlavní hvězdou nedělních závodů.

 

Českomoravský pohár Opava (21.7.2013, Opava)

 REPORTÁŽ  (fm) Závody v Opavě, tak to je u mě vždycky sázka na jistotu. Do Opavy jezdím často, rád a hlavně dlouho – tentokrát jsem z Prahy vyrazil v sobotu ráno a na místě jsem byl v neděli před obědem. Dobře, dal jsem si přitom Pernštějnského Zubra, provinční závod v podhůří Vysočiny, ale i tak cesta patřila k těm úmornějším. Ale zpět do Slezska. Vloni jsem se opavských závodů neúčastnil a byl jsem tedy zvědavý, jaké novinky a změny si organizátoři v čele s Honzou Krejčířem pro závodníky letos připravili.

 

Pernštejnský Zubr Inline 1/4 maratón (20.7.2013, Ujčov)

 REPORTÁŽ  (fm) Pernštejnský Zubr inline ¼ maratón, závod druhé kategorie na okraji divácké a závodnické pozornosti, nabízel ve svém 2. ročníku jedinečnou příležitost zařadit se do elitního klubu vítězů mezi taková jména jako Suchý, Kudělásek, Zíka, Jirsa či Nepovím. Když následně jeden z favoritů, vítěz regionálního závodu Tábor – Měšice a elitní závodník Mirek Pražma zjistil, že hlavní cenou jsou v Ujčově  tři lahvové desítky a olej do převodovky a oznámil pořadatelům, aby s ním rozhodně nepočítali, bylo jasné, že šance na výhru je větší než kdy jindy.

 

Lausitzer Seenland 100 (13.-14.7.2013, Kleinkoschen, Germany)

 REPORTÁŽ  (edš) Pravidelný čtenář našeho webu bude jistě mile potěšen externím příspěvkem, který právě dorazil do naší redakce. Jedná se o reportáž z Lužických jezer a jeho autorkou není nikdo jiný než bývalá členka týmu ISC Praha Eva (doposud)Šodková, která se ve svém článku vrátí o 14 dní zpět a připomene nám tu neopakovatelnou atmosféru závodů v Lužici.

 

Highway Inline Cup (22.6.2013, Tábor - Měšice)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Premiéra a zároveň derniéra závodu Highway Inline Cup se uskutečnila v Táboře - Měšicích, kde se na počest otevření nového úseku dálnice konal závod právě na nově otevírané silnici. Nás může jen potěšit, že téměř v utajení se závodu zůčastnil i člen Winjay ISC Praha týmu.

 

Českomoravský pohár Opava (21.7.2013, Opava)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Moravská Inline Tour pod patronací Luigino.cz pokračovala dalšími závody ve slezské metropoli Opavě. Jak již zde bývá zvykem, organizátoři se opět po roce pokusili vytvořit přátelské až rodinné prostředí, což se jim podařilo více než na jedničku.

 

Pernštejnský Zubr Inline 1/4 maratón (20.7.2013, Ujčov)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Druhý ročník inline závodů pod názvem "Pernštejnský Zubr Inline 1/4 maratón" přivítala obec Ujčov nedaleko Bystřice pod Pernštějnem. Závod se stal již podruhé v historii doprovodnou akcí triatlonových závodů, které mají v této obci již dlouhou tradici.

 

(3) LifeInLine Tour : Brno (7.7.2013)

 REPORTÁŽ  (fm) Jestliže jsem se někdy v minulém roce podivoval, proč se v létě, kdy je počasí ideální, nejezdí žádné závody, tak v letošním roce nemám důvod se divit – dva se závodů seriálu LifeInLine se konají právě o letních prázdninách! Riziko že se bude opakovat loňské Brno, kdy se v říjnu jelo za nepřetržitého deště a nechybělo málo aby se bruslařský závod změnil v plavecký, bylo tedy minimalizováno. Letošní Brno navíc kromě výrazně lepšího počasí nabízelo i bonus v podobě návratu na původní okruh!

 

6. Skate-Maraton Borów Dolnośląskich (30.6.2013, Osiecznica, Polsko)

 REPORTÁŽ  (fm) Nerad to říkám, ale nepříjemné události v Olešné, kterých jsme byli hlavními, byť nechtěnými aktéry, měly neblahý dopad na naší další závodní přípravu. Některé z nás přešla veškerá chuť na plodovou zeleninu z čeledi tykvovitých (tzn. na melouny), zatímco ostatní se rozhodli léčit svoji aroganci a sportovní nabubřelost meditací a četbou literatury s motivy kladných hrdinů (Rychlé Šípy). Objevil se dokonce i velmi odvážný nápad založit Konto Mirka Dušína jako symbol boje proti všem těmto nešvarům, ale vzhledem k prázdné klubové pokladně z celého nápadu poměrně záhy sešlo.

 

Mělnický OPEN triathlon (143.7.2013, Mělník)

melnik.jpg RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) V sobotu 13.7.2013 se v Mělníku konal další ročník tradičního Mělnického triathlonu. Kromě hlavního závodu v rámci "Českého poháru v triathlonu" se uskutečnil i doplňkový OPEN závod (plavání 500m / kolo 15 km/ běh 3,5 km), tedy závod vhodný pro všechny, kdo s triathlonem teprve začínají či si chtějí zkusit podobný závod poprvé v životě.

 

Lausitzer Seenland 100 (13.-14.7.2013, Kleinkoschen, Germany)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Kde jsou ty časy, kdy měli Češi startovné na populárních Lužických jezerech zdarma! Ještě vloni bylo startovné poloviční, letos této výsadě definitivně odzvonilo. Ne však výsledkům, kterých závodníci z České republiky pravidelně na závodech pod hlavičkou Lausitzer Seenland 100 dosahují - medailové žně tak pokračovaly i letos, čímž lze očekávat přiměřenou úpravu startovného pro příští ročník ...

 

(3) LifeInLine Tour : Brno (7.7.2013)

(3) LifeInLine Tour : Brno (7.7.2013) VIDEO  (fm) Legendární okruh na brněnském Výstavišti byl opět po několika letech svědkem bruslařských klání - do moravské metropole tentokrát zavítala oblíbená LifeInLine Tour 2013. Již týden po závodech je tady sestřih České televize, který nabízí vše podstatné, co se o uplynulé neděli v Brně odehrálo.

 

(2) LifeInLine Tour : (Ostrava) (WIC) (15.6.2013)

 REPORTÁŽ  (fm) Nepříjemné cestování do severomoravské metropole Ostravy je definitivně již minulostí. S příchodem pana Leoše a jeho Expressu, resp. s příchodem konkurence poněkud fádním a omšelým Českým drahám, můžeme vesele odhodit obavy z umaštěných sedaček, zašpiněných oken či všude přítomných obalů vín pochybné výroby a naopak se těšit na nové, ničím nerušené zážitky z jízdy. Nebál bych se tvrdit že ti první šťastlivci, kteří měli tu čest jet s Leo Expressem, museli utrpět stejný kulturní šok jako užaslí Pražané, když jim pan Ponrepo v Karlově ulici otevřel první stálé kino. Prostě pokud do Ostravy, tak jedině vlakem! Tedy pokud bydlíte ve městě kde je nádraží.

 

(3) LifeInLine Tour : Brno (7.7.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Legendární okruh na brněnském Výstavišti byl svědkem již třetího dostaveníčka všech příznivců inline bruslení, tedy příznivců seriálu LifeInLine Tour 2013. Vskutku letní počasí čekalo na všechny účastníky, a ti si tak mohli nedělní závody vyloženě užívat. Jedinou vadou na kráse tak byl, jako v podstatě pokaždé, nepříliš kvalitní povrch v areálu Výstaviště, který v několika místech víc než zavedený inlinový okruh připomínal těžce zkoušený tankodrom.

 

(2) LifeInLine Tour : (Ostrava) (WIC) (15.6.2013)

 VIDEO  (fm) Ostrava a Světový pohár v inline bruslení - to je spojení, které platí již několik let. V letošním roce se navíc po krátké odmlce na startu objevil favorit největší, Yann Guyader. Jak si tento fenomenální bruslař vedl, či jak se dařilo českému národnímu týmu v čele s Ondrou Suchým, to vše a daleko více nabízí dokument České televize.

 

24 Heures Roller Le Mans (25-26.5.2013, Le Mans, Francie)

 REPORTÁŽ  (fm) Musím se přiznat, do článku z Le Mans se mě dvakrát nechtělo. Ne že by nebylo o čem psát, to rozhodně ne. Spíš naopak. Bylo toho až moc. Navíc, byl jsem si vědom skutečnosti, že poslední reportáž z Le Mans se v roce 2011 četla poměrně dobře (víc se čtou jen články „Martin Kuchař hlásí odchod“ a „Chceš zhubnout? Zeptej se nás jak!“) a tak jsem nechtěl své potencionální čtenáře zklamat nějakou neuváženou zbrklostí. Jelikož ale vše dospělo do stádia, kdy jsem začínal zapomínat že nějaké Le Mans vůbec bylo, bylo nutné jednat.

 

Vyjádření oddílu ISC Praha k událostem v Olešné (22-23.6.2013)

Vážený pane Uher,

rádi bychom se tímto otevřeným dopisem ohradili proti článku NESPORTOVNÍ A AROGANTNÍ CHOVÁNÍ ZÁVODNÍKŮ NEBUDEME TOLEROVAT, ve kterém jste jako jeho autor napadl a pošpinil dobré jméno jednoho z nejstarších inline oddílu v České republice.

 

6. Skate-Maraton Borów Dolnośląskich (30.6.2013, Osiecznica, Polsko)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) V poklidném polském městečku Osiecznica se v neděli 30.6.2013 konal již 6. ročník populárních závodů v bruslení. Perfektní organizace, zábava pro celou rodinu a v neposlední řadě i zajímavé ceny jsou přesně ty důvody, proč se tyto závody každoročně setkávají s velkým zájmem ze trany nejen polských, ale i zahraničních závodníků.

 

Řiditel autobusu aneb nová týmová hymna

 (fm) Legendární píseň skupiny The Tap Tap "Řiditel autobusu" se stává jednohlasně novou hymnou týmu Winjay ISC Praha. Kdo píseň nezná, případně by rád znal slova, nechť prosím čte dál.

 

Adidas 24 hodin okolo Olešné (22-23.6.2013, přehrada Olešná)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Přehrada Olešná hostila o uplynulém víkendu již druhý ročník vytrvalostního závodu Adidas 24 hodin okolo Olešné, tedy obdobu slavnějšího 24 hodin Le Mans. Tento extrémní závod, unikátní svého druhu, sliboval zajímavé výkony závodníků hned v několika kategoriích.

 

(2) LifeInLine Tour : Ostrava (WIC) (15.6.2013)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Další díl seriálu LifeInLine tentokrát zavítal do severomoravské metropole Ostravy. Závod, který byl i letos součástí Světového poháru, sliboval opravdu zajímavou podívanou - účast přislíbila nejen česká reprezentatka v shorttracku Kateřina Novotná, ale především několikanásobný mistr světa a vítěz závodu z roku 2010, francouzský závodník Yann Guyader.

 

European Marathon Masters (9.6.2013, Dijon, Francie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Velký úspěch zaznamenala česká výprava na letošním Mistrovství Evropy Masters v inline maratonu ve francouzském Dijonu. Celkem se závodů zúčastnilo pět závodníků z České republiky, z nichž se hned dva umístili v prestižní Top desítce ve své kategorii.

 

Europamarathon (2.6.2013, Görlitz, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Neuplynul ještě ani týden od závodu 24 hodin Le Mans a už tady byl další závod. Jak by také ne, květen a červen patří k měsícům s největším počtem inline závodů a tak je potřeba závodit, dokud to jde. Já osobně mám závody v červnu velmi rád, tedy pokud přemýšlím o červnu jako o tom hodném pánovi, který s laskavostí sobě vlastní daruje bezradné Marušce plný koš čerstvých jahod. Snad mě paní Božena Němcová odpustí, ale pokud by v její pohádce povstal bratr Červen tak jak nám byl představen uplynulý víkend, mohla by si Maruška domů donést leda tak galoše plné vody, za což by jí sestra Holena věru nepoděkovala.

 

24 Heures Roller Le Mans (25-26.5.2013, Le Mans, Francie)

 VIDEO  (fm) Týden po úspěchu české výpravy na závodě 24 Heures Roller Le Mans přichází Česká televize se sestřihem toho nejdůležitějšího, co se během tohoto vytrvalostního závodu událo. Po roce se nám opět v roli spolukomentátora představí miláček bruslařské veřejnosti a odborník na slovo vzatý, Michal Nepovím.

Dokument mapuje výjimečný úspěch českých závodníků, kteří i přes nepřízeň počasí dosáhli na medailové umístění hned ve čtyřech kategoriích: 2x ve veteránské kategorii (druhé a třetí místo), v kategorii žen (druhé místo) a v kategorii dvojic (druhé místo).

 

(1) LifeInLineTour : Hradec Králové (19.5.2013)

 VIDEO  (fm) Dokument zachycující vše podstatné z prvního závodu seriálu LifeInLine Tour 2013 v Hradci Králové odvysílala Česká televize v premiéře dne 3.6.2013 v 15:45 na programu ČT4. Ve 20 minutovém sestřihu se dozvíme o novinkách celého seriálu, uvidíme dojezdy hlavních závodů dne Open 10 a Open půlmaratonu a taktéž uslyšíme postřehy vítězů.

 

Europamarathon (2.6.2013, Görlitz, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Déšť a zase jen déšť čekal na všechny účastníky tradičního Europamarathonu v německém Görlitzu. Místní trať řadící se již tak díky kopcovitému profilu mezi ty náročnější, byla díky nepříznivému počasí jistě zážitkem pro každého, kdo se postavil na start.

 

24 Heures Roller Le Mans (25-26.5.2013, Le Mans, Francie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm) Historickým úspěchem skončil pro české barvy vytrvalostní  závod 24 Heures Le Mans 2013. Čtvrté místo v celkovém hodnocení, vítězství a třetí místo v kategorii veteránů, druhá místa v kategoriích žen a dvojic a páté místo v kategorii jednotlivců znamenají, že Česká republika se zapsala zlatým písmem do dějin tohoto závodu.