ISC Praha - Speed Skating Team

LifeInLine Tour Hradec Králové (6.5.2012)

 VIDEO  (fm) Již týden po prvních letošních inline závodech na území České republiky přichází Česká televize se sestřihem toho nejdůležitějšího, co se uplynulý víkend na letišti v Hradci Králové odehrálo. 

Krátký, patnáctiminutový dokument by pak měl doprovázet každý ze závodů seriálu LifeInLine, takže příznivci inline bruslení se mají v letošním roce rozhodně na co těšit.

V první části dokumentu se seznámíme s mladým, nadějným inline bruslařem Davidem Štěpánkem z oddílu Inlinetalent Praha. Společně s trenérem Pavlem Zajptem pak nahlédneme pod pokličku příprav tohoto talentovaného závodníka a také se dozvíme jaké pocity měl David po svém triumfu v desetikilometrovém závodě.

Dále se setkáme s Takovou normální (inline) rodinkou v podání bruslící rodiny
Stodolových, která je důkazem toho že čím větší rodina, tím větší šance že alespoň někdo přijede domů s medailí.

Na závěr uvidíme krátký Medailonek Martina Kuchaře, tedy závodníka, který i přes svůj pokročilejší věk patří k těm nejlepším, což ostatně dokázal i svým odvážným únikem v závěrečném kole hlavního závodu.

Je škoda že Martinův vynikající výkon byl vzápětí poněkud znehodnocen nešťastným prohlášením z úst vítěze závodu Ondřeje Suchého, který v rozhovoru pro Českou televizi řekl že by asi nebylo dobré pokud by "takový soupeř" který je dvakrát starší a který trénuje dvakrát méně než oni měl závod vyhrát ... Bylo by na místě poznamenat, že závod by měl vyhrát ten, kdo do toho dá vše, nehledě na věk. Pokud tedy tréninkový plán našich mladých reprezentantů opravdu obsahuje dvojnásobné dávky toho co odtrénuje Martin (o čemž však lze s určitostí pochybovat), je až s údivem že i přes takovou porci tréninkových hodin jsou vedeni k tomu závod úspěšně "proflákat a nezpotit triko" místo aby vítězili ve stylu start - cíl.

 

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

lil hradec 2012

(kuki, 16. 5. 2012 21:00)




reportáž se moc povedla
:)