ISC Praha - Speed Skating Team

24 hodin Le Mans 2011 očima České televize

 VIDEO  (fm) Necelé tři týdny po skončení závodu 24h Roller Le Mans přichází i Česká televize s vlastním sestřihem nejdůležitějších momentů z tohoto prestižního závodu. Jedná se o 10-minutový dokument, který by měl divákům jednak ukázat to podstatné co se během závodu odehrálo, ale zároveň též přiblížit tu neopakovatelnou atmosféru kterou lze v Le Mans zažít.

Jistě lze polemizovat o tom zda bylo opravdu vybráno to nejpodstatnější nebo zda dokument nepostrádá určitou dynamičnost či hlubší koncept, o čem ale není pochyb je fakt že tak prestižní a uznávaný závod, jak je několikrát v dokumentu zdůrazněno, byl okomentován ze strany ČT naprosto neprofesionálním až nedbalým způsobem. Pokud měl dokument přiblížit inline bruslení nezaujatému divákovi, ten odchází od přijímače s poznatkem že klukům vyšlo počasí, dobře se najedli a že v restauraci se říká “Merci”. A vo vo vo tom to je …

Chtěl bych vás tímto poprosit, zda-li po shlédnutí dokumentu můžete vyjádřit svůj názor na kvalitu, obsah či zpracování prostřednictvím komentáře. Pouze tak je možné dopracovat se k určité (ideální) formě, kterou by měl být náš sport prezentován široké, zejména nebruslařské, veřejnosti.

Děkuji.

 

 

Dokument je možno shlédnout zde :
 

 

František Míček

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář