ISC Praha - Speed Skating Team

8. Sprint Cup (23.4.2011, Benátky nad Jizerou)

 RYCHLE A STRUČNĚ  Za krásného počasí se minulý víkend uskutečnil 8. ročník závodů "Sprint Cup" kolečkového bruslení na dráze v Benátkách nad Jizerou. I když dráhové bruslení není hlavní doménou našeho klubu, přesto se dva naši závodníci, říkejme jim dobrodruzi, závodů zúčastnili. Jedná se o první dvě vlaštovky a jak praví staré rčení, nemusí pršet, stačí když kape. A pro náš oddíl to byly kapky doslova zlaté!

 

Našimi zástupci na dráze v Benátkách byli Eva Šodková a David Novák, prachatičtí rodáci, které většina čtenářů již zná z reportáže Prachatického deníku o inline závodech v Bratislavě. I přes silnou mezinárodní konkurenci v podobě polských závodníků (zejména v dětských kategoriích) se Eva s Davidem v Benátkách neztratili a vezou domů  medaile nejcennější. Úspěch je navíc o to cennější že se jednalo o jejich první dráhové závody. Eva doslova a do písmene neměla konkurenci a s přehledem vyhrála svoji kategorii. Bylo to dané i tím, že nikdo jiný se v její kategorii neobjevil. U Davida byla situace obdobná a také on nezaváhal a nenechal nikoho na pochybách, že si jede pro svoji první dráhou medaili - podobně jako Eva i on byl v kategorii sám, i když v jeho případě David dokonce suverénně porazil i své konkurenty z kategorií AK40 a AK50, kteří ač byli daleko starší a tím pádem i zkušenější, neměli žádnou šanci. Bravo!

 

Navíc Eva s Davidem vyrazili na dráhu po týdnu tvrdé přípravy v Račicích, kde dokonce kvůli případnému úspěchu v Benátkách obětovali poslední dny tréninku a přípravu již směřovali k městečku nad Jizerou. Doladění formy bylo načasováno na páteční večer, kdy se oba stali hlavními pilíři oslav narozenin Bohunky Vanadis K. Zejména Evino půlnoční vystoupení v duchu mažoretek s kozlíkem a štětkou v ruce bylo neopakovatelné a jistě vejde do historie račických soustředění. David byl o něco opatrnější, přeci jen netouží po takové mediální publicitě jaká byla v té chvíli věnována Evě, a proto jen v povzdálí popíjel. Ionťák (tedy doufejme že ionťák!).

Bohužel se mě nepodařilo zaznamenat pocity obou vítězů ihned po závodě, za zmínku snad jen stojí vyjádření Davida že to bylo "jeden dva kroky a zase zatáčka", prostě se pořád jelo do zatáčky, což po týdnu v Račicích musí být něco nepředstavitelného. Eva se bohužel do uzávěrky tohoto článku nevyjádřila, ale dá se předpokládat že jí zlatá medaile na prvním závodě jistě udělala velikou radost.

Na závěr musím připojit ještě menší veselou příhodu z cesty do Benátek, ja mě jí vylíčil David. Naši závodníci dostali od Jardy Hroudy přesné instrukce jak se dostat do Benátek z Prahy, ale protože vyjížděli z Račic, instrukce byly prakticky nepoužitelné! A tak jediná možnost jak se do těch Benátek dostat bylo - dojet do Prahy! A pak už to šlo přesně podle Jardových instrukcí.


Výsledky: http://www.speedskating.cz/inline/vysledky_2011_sprint_cup.pdf?PHPSESSID=f4a1204cddcc743f33a728d7cf7cbcdc

 

František Míček

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář