ISC Praha - Speed Skating Team

3. Lausitz-Marathon (12.6.2011, Klettwitz, Německo)

 RYCHLE A STRUČNĚ  Uplynulý víkend se konal jeden z nejlepších závodů na území Německa co se tratě a povrchu týče, závod v lužickém Klewittzu. Testovací trať pro automobily Eurospeedway Dekra Testoval slibovala opravdový bruslařský zážitek a dalo se předpokládat, že o osobní rekordy zde nebude nouze. Je tedy jen škoda, že se závodu nezúčastnilo z našich řad více závodníků, ale kdoví, příští rok to může být jiné.

Do Klettwitzu se tedy vydala naše výprava ve složení Martin Jirsa, Daniela Veverová a Rosťa Šticha a zde jsou již postřehy nejrychlejšího z nich, Martina Jirsy:

“Skvělá rychlá trať, první balík měl po 20 km asi 30 kousků, bylo pár ostřejších nástupů, které byly vždy hned pohlceny, v předposledním kole se hodně taktizovalo a nikomu se nechtělo dopředu, nakonec spurt  rozhodl mladičký vítěz shortrekař  Jann-Luca  Zinser, který dokázal za poslední kilometr najet na celý zbytek pole resp. na druhého skoro 17 sekund. Ten klučina je výborný sprinter, Hut runter.”

Martin tedy chtěl v podstatě naznačit, že pokud by se netaktizovalo, zfouknul by maraton za nějakých 1:10 a možná i lépe, čímž by velmi narušil plány Martina Kuchaře ohledně předepsaných časů na blížící se Le Mans.

Danča byla ze svého času tak překvapená a měla takovou radost, že nebyla schopna slova, zato Rosťa, i když měl také radost ze svého nového osobního rekordu, byl o poznání sdílnější. A jak tedy viděl nedělní výlet do Německa on?

”V pondělí 6.6. mi zavolal Martin a řekl pojeď se mnou do Německa na maraton a nebudeš litovat. Rychlá trať, rozumné startovné a z Prahy můžeme vyrazit až ve 12:00h takže můžeš v klidu v sobotu na odpolední do práce. A pokud si chceš vylepšit osobák na maraton tak kde jinde, když ne na Dritter Lausitz Marathonu!

A jak Martin řekl tak se také stalo. Osobák jsem si nevylepšil jen já, ale i Martin a Danča,  kterou jsme nemuseli dlouho přemlouvat aby jela s námi. Ale to bych předbíhal. Takže v neděli 12.6. v 11:30 jsem přijel k Martinovi, který ještě v klidu obědval. Míša nám ještě připravila kávičku a předložila jahodový sorbet, který sama připravila (byl vynikající). Ve 12:00h vyrážíme z Jižního Města, v Čakovicích u Globusu  nabíráme Danču a uháníme přes „oblíbený Martinův„  Žim kolem Stadic (rodiště Přemysla oráče) a Drážďany směr Klettwitz. Po příjezdu na místo nás vítá slunečné počasí a mírný vítr, který nám však nemůže sebrat skvělou náladu. Před startem Martin potkává starého známého pardála německého bruslení Günthera Heisse AK 60 z Weidenu. V 17:00 je odstartováno a po prvním kole, kdy došlo k několika pádům v prostoru cíle dík vymezovacím kuželům, si již (jak by řekl Pavel) “jede každý to svoje”.

Martin dojíždí do cíle s první skupinou v čase 1:11:06 a obsazuje 3. místo v kategorii AK-40 a celkově 17.místo.

Proto také nespěcháme domů a užíváme si i vyhlášení. Po vyhlášení, kde Martin vyhrál konečně své živé-milované spreewaldské okurky a šampón na vlasy ALPECIN, spokojeni vyrážíme směr Praha.

V Čechách tradičně zastavujeme u mekáče na kapučino a doma jsme jako na koni před půlnocí. “

A zde jsou kompletní výsledky naší výpravy:

Martin Jirsa čas 01:11:09.527 (nový osobní rekord), celkové 17. místo, 3. místo v kategorii M40
Rosťa Šticha čas 01:20:20.917 (nový osobní rekord), celkové 64. místo, 15. místo v kategorii M40
Daniela Veverová čas 01:26:32.823 (nový osobní rekord), celkové 76. místo, 5. místo v kategorii W40
 

Jak je vidět, výlet se opravdu vydařil a dát to Martin pod 1:10, tak všichni sedí u mekáče snad ještě teď!

Jediná drobnější výtka by směřovala k těm nejúspěšnějším (záměrně zde nebudu jmenovat). Chápu tu radost, úlevu, tu euforii, ale přátelé, abychom chodili na stupně vítězů v úboru jak na spartakiádu, tak to tedy opravdu ne! To by tam taky příště někdo mohl jít třeba v pyžamu nebo montérkách. Takže tady vidím určitý prostor k zamyšlení, zda-li by nestálo za úvahu vzít si na sebe něco důstojnějšího, že.

 

Stránky závodu: http://www.lausitz-marathon.de/
Výsledky: http://www.lausitz-timing.de/index2011.php?link=lm11

 

František Míček

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář