ISC Praha - Speed Skating Team

Reportáže

Příspěvky

The New York City Marathon (6.11.2011, USA)

 REPORTÁŽ  (fm) Jestliže bruslařská sezóna pro mě definitivně skončila pětihodinovkou v Brně, ta běžecká pro mě měla připravenu poslední velkou výzvu. Neměl jsem sice již žádné přehnané ambice co se vylepšování osobních rekordů týče, ale přesto mě čekal závod který patří k těm co by si každý běžec měl určitě jednou v životě zkusit. Tím, čím je pro každého bruslaře maraton v Berlíně, tedy neopakovatelným a neskutečným zážitkem, tím je pro každého běžce maraton v New Yorku. Proč? Protože je to prostě největší, nejlepší a suverénně nejdražší maraton na světě!

 

Brno Circuit Inline (16.10.2011)

 REPORTÁŽ  (fm) Není to tak dávno co jsem zde psal reportáž z prvního inline závodu sezóny, toho s nevyslovitelným jménem (Schneeglöckchen) a již je zde report z posledního, pětihodinového, závodu v Brně který většina zná pod jménem Brno Circuit Inline. Nevím jestli je zde na místě použít spojení vrchol sezóny v případě závodu který přichází již po sezóně, každopádně se ale jedná o závod výjimečný když už ne svým postavením v kalendáři, tak rozhodně svým 73m vysokým převýšením.

 

Novosadski maraton (9.10.2011, Novi Sad, Srbsko)

 REPORTÁŽ  (fm) Před bruslařským vrcholem sezóny v podobě pětihodinového, vytrvalostního závodu na automobilovém okruhu v Brně, jsem stál před otázkou jak si co nejlépe otestovat svojí aktuální vytrvalost. Po chvíli přemýšlení bylo jasno - co kdybych si zaběhl nějaký ten maraton? Uvidím, jak na tom jsem a za týden bude nějaká pětihodinovka pouhou procházkou růžovým sadem!

 

Köln K2 Inline Marathon (2.10.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Pouhý týden po Berlínském maratonu tu byl další z německých závodů, tentokrát závěrečný díl Německého poháru (GIC) v Kolíně na Rýnem. Není Kolín jako Kolín a ten nad Rýnem už je celkem z ruky a tak jsem přišel na myšlenku oslovit spřátelené kolegy bruslaře jestli by si někdo z nich nechtěl vyrazit za hranice všedních dnů nakoupit zásobu kolínské.

 

BMW 38. Berlin Marathon (24.9.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Pokud existuje závod který by rozhodně neměl chybět v kalendáři žádného bruslaře, je jím bezpochyby Berlínský maraton. I když se vyskytují různé názory který že to bruslařský závod je opravdu ten nejlepší, pro mě je prostě tím úplně nejlepším z nejlepších právě závod, který se pravidelně koná poslední víkend v září v německém Berlíně.

 

LifeInLine (18.9.2011, Opava)

 REPORTÁŽ  (fm) Není to zase tak dávno co začala česká inline sezóna prvními závody v Hradci Králové a už tady máme závody poslední – tedy alespoň co se těch klasických závodů týče. I když v září se dá očekávat všelijaké počasí, vše nasvědčovalo tomu že rozlučení s letošní sezónou bude důstojné, tedy plné sluníčka.

 

MČR v inline půlmaratonu (11.9.2011, Plzeň)

 REPORTÁŽ  (fm) Uplynul jen jeden týden od MČR v inline maratonu a už tu máme další mistrovství ČR, tentokrát na trati poloviční, tedy MČR v inline půlmaratonu. Pokud si zde vypůjčím terminologii použitou na svazovém webu, pak „obdélníkovou a fádní trať“ v Račicích (ovšem s jednoznačně nejlepším povrchem) vystřídala jistě zajímavá a technicky náročná trať na plzeňských Borech.

 

METRO Běh na 10 km (10.9.2011, Praha)

 REPORTÁŽ  (fm) Bruslařská sezóna pomalu ale jistě spěje ke svému závěru, počasí už nás také netrápí svými tropickými teplotami, začíná tedy být ideální doba na nějaké ty běžecké závody. Co se týče běhů, ty nejdůležitější mě čekají až v říjnu, ale jelikož jsem od Lince (duben) prakticky nic neběžel, je nejvyšší čas trochu se připravit. A pražský METRO běh na 10 km se zdál právě tím optimálním závodem pro restartování mé běžecké kariéry.

 

MČR v inline maratonu (3.9.2011, Račice)

 REPORTÁŽ  (fm) První víkend v září jsme se konečně dočkali – mistrovství ČR v inline maratonu se letos premiérově pojede na okruhu v Račicích, tedy na okruhu který nejenže doporučuje Česká stomatologická komora, ale hlavně i deset bruslařů z deseti. Snad jen Petr Vašek z Liberce, známý to vrchař, byl poněkud rozladěn když se dozvěděl o nulovém převýšení okruhu a ihned navrhoval alternativu v podobě revoluční a dosud neprobádané trati Malá Morávka – Praděd, tedy pompézní výpravu na nejvyšší bod Jeseníků, která se však setkala pouze s nechápavými pohledy bruslařské obce.

 

RWE Hunsrück Marathon (28.8.2011, Hunsrück, Německo)

 REPORTÁŽ  (fm) Poslední srpnový víkend sliboval několik zajímavých závodů, Libercem počínaje a Gdaňskem konče. Právě do Gdaňsku na závod světového poháru bych jel asi nejraději, ovšem vzhledem ke vzdálenosti jsem výpravu k Baltu velmi rychle zavrhl a veškerou svoji pozornost nasměroval k maratonu u našich západních sousedů, tedy v Německu.