ISC Praha - Speed Skating Team

Prachatická brusle 1.5.2009

 

Bohužel den před závodem byla vydatná prška a asfalt byl mokrý. Starosti nám ale dělala i trať samotná. Povrch byl sice pěkný a poměrně čistý, ale celá trať vedla do docela velkého kopce. Naštěstí moje otočka se největšímu kopci ještě vyhnula a sjezd zpět na místo startu byl tedy bezpečný. Lukii už takové štěstí neměl. Za již zmíněnou otočkou se trať začala nečekaně zvedat a vedla až k vražednému a poslednímu kopci. Výjezd by se ještě dal, ale sjezd naháněl mnoha divákům i závodníkům strach. Naštěstí si nikdo ze závodníků neublížil a došlo jen k několika malým pádům.

V deset hodin vypukl start první kategorie a malí závodníci se vydali na souboj. S mokrým povrchem si poradili všichni, někteří lépe, jiní hůře. A tak to šlo ráz na ráz, start za startem. Naše kategorie startovala dohromady – holky, kluci. Trať už skoro vyschla a tak se jelo dobře. Trochu se mi poštěstilo (mnoho udělaly speedové brusle) a dojela jsem za prvním klukem.

Krátce před polednem šel na start Lukii. Dorazila i konkurence z týmu Inlajn.cz. Startovalo celkem devět závodníků. Na trať sice vyrazili trochu vláčnějším tempem, ale byla to otázka jen několika metrů, než se začalo opravdu závodit. Čekala je tři dost těžká kola. Už koncem prvního se startovní pole roztrhalo na jednu trojčlennou skupinku a několik samostatných jezdců. Lukii byl už od začátku členem skupinky a i jeho taktika by jistě vedla k vítězství. Bohužel byl sám mezi dvěma kolegy z Inlajn.cz a tak po boji v posledním kole, protnul cílovou pásku jako třetí.

Na vyhlášení výsledků nechyběly poháry ani medaile a oceněn byl každý závodník.

Mapa trati na Inline trasách

Výsledky na www.sportsoft.cz

Tereza Daňková