ISC Praha - Speed Skating Team

In-Line Festival Russel Athletic 2.5.2009 České Budějovice

Ve srovnání s úvodním dílem seriálu v Hradci Králové minulý týden, přišel tentokrát nižší počet účastníků (70 závodníků). Úbytek byl znát hlavně v kategorii Elite, kde se na start závodu na 180m okruhu postavili pouze 4 bruslaři, kteří okruh absolvovali 40x.

V dětských kategoriích však bylo jako již tradičně velice čilo. In-line závody jednotlivých kategorií se střídaly s vášnivými souboji na koloběžkách. Tyto závody se jely vyřazovacím způsobem – rozjížďkami dvojic. Vítěz jednotlivé rozjížďky vždy postupoval dál. Postupového pavouka si vzal na starosti Marek Andres, který v Hradci úspěšně posílil náš tým v závodě kategorie Elite. Tentokrát se však věnoval pouze organizačním záležitostem.

Náš tým tentokrát reprezentovala v dívčí kategorii Terezka Daňková, která po pátečním vítězství v Prachaticích ani tentokrát nedala svým soupeřkám šanci.

Na start kategorie Elite se za nás postavili Jarda a Lukii. Ani jeden z nich však očividně neměl svůj den. Jardovi hned při startovním odrazu podklouzla brusle tak, že sebou praštil o zem a málem srazil i Lukáše. Oba tedy hned od startu museli dohánět ztrátu na soupeře. Ani ti však nevyrazili nějakým závratným tempem a tak Jarda s Lukášem počáteční ztrátu rychle dohnali a Jarda šel do čela a pokusil se tempo trošku rozjet. Jeho tempu Lukáš překvapivě nestačil, zato domácí závodník Jirka Květoň se držel velice houževnatě v závěsu až do konce závodu. Jarda zkoušel nastupovat, střídat tempo a tak svého pronásledovatele setřást. Vždy se mu sice podařilo poodjet, ale bohužel ty jeho nástupy nebyly dostatečně dlouhé a razantní a když zvolnil tak ho soupeř zase dojel. Rozhodující nástup si tedy Jarda až schoval na závěr závodu a málem se mu to nevyplatilo. Tak dlouho váhal, až nastoupil soupeř a dvě kola před cílem šel do čela. Už nebylo na co čekat. V nájezdu do posledního kola Jarda zrychlil a hned v první zatáčce se pokusil podjet soupeře vnitřním obloukem a v následující zatáčce se mu to pak vnějším obloukem definitivně podařilo a dojel si pro vítězství. Lukii se kvůli bolesti v zádech protrápil do cíle na třetím místě.

Výsledky jednotlivých závodů naleznete zde.

Další zastávkou In-line festivalu je příští sobotu 9. 5. 2009 Brno.