ISC Praha - Speed Skating Team

In-Line Festival Russel Athletic 24.4.2009 Hradec Králové

Vzhledem k tomu, že se In-Line Festival dá zařadit nejspíše mezi akce kategorie "pouťák" a navíc šlo o její první ročník, účast byla velmi dobrá a po organizační stránce zvládnutá minimálně stejně dobře jako některé obdobné akce s mnohem většími ambicemi. Zejména v kategorii Elite počet závodníků určitě předčil očekávání pořadatelů a byl na samotné hranici kapacity okruhu. Kolem hradecké prodejny Gigasportu se však nezávodilo poprvé a k početné účasti určitě přispělo i hezké počasí, které na rozdíl od podobné loňské akce letos bruslení přálo.

Kromě osmi bruslařských kategorií zde byl i následující doprovodný program:
• soutěže na in-line koloběžkách (k zapůjčení)
• exhibice Freestyle slalom a Hip-Hop roller dance
• velká trampolína
• hod na koš

My jsme měli samozřejmě svá želízka v ohni v kategorii Elite:
Čelo závodu jelo velice svižně a závod byl proto dost náročný díky poměrně úzké trati, ostrým zatáčkám a nutnosti neustálého předjíždění pomalejších závodníků.
 
Mezi ženami i přes nebezpečně vypadající pád zvítězila naše Kamila Nováková před svojí mladší sestrou Karolínou, třetí pak skončila Veronika Poustková startující letos za Black Ice.

V mužské kategorii zvítězil Tomáš Ptáčník před Adamem Adltem a Petrem Lochmanem. S odstupem necelé minuty se pak do cíle přiřítila další trojice, ve které byli i dva naši závodníci Marti Jirsa a Jarda Zíka. Zejména Martin vletěl do cíle doslova po hlavě a o konečném pořadí musela rozhodnout až cílová fotografie.
Výsledky zde: http://77.93.215.16/results/2009042530/8.pdf a fotky v galerii.

Další zastávky In-Line Festivalu jsou České Budějovice 2.5.2009 a Brno 9.5.2009