ISC Praha - Speed Skating Team

7. Spreewaldmarathon 2009

http://www.spreewaldmarathon.de

7.Spreewaldmarathon 2009

Někteří z nás mají už start do nové sezony za sebou a ti další, jmenovitě Daniela Veverová, Martin Jirsa a Pavel Zajpt odstartovali sezónu 2009 právě v Německu 18.04.2009 maratónem.


Martin nám cestou do Německa v autě naordinoval a poradil maratónskou taktiku do úvodních kilometrů, tak už stačilo jen dorazit na místo, přihlásit se a hurá na start. Na startu jsme se potkali a pozdravili s pár dalšími Čechy,kteří jak jsme později zjistili "už jezdí dobře". drei,zwei,eins START.

Martin odstartoval velmi dobře, s prvním balíkem, který se nakonec rozdělil do dvou balíčků a v druhém vydržel až do posledních kilometrů a vyjel si tak na úvod sezony zajímavý čas 1h 17min celkovým 22. místem. V balíku si Martin hlídal především starého známého Dau Boda ( AK40) z domácího klubu Flaeming- Skate http://www.sv-flaeming-skate.de.

Pavel odstartoval sice také s prvním balíkem, ze kterého však po 4 kilometrech odpadl a propadl se o hodně balíků dozadu. Na desátém kilometru sice chytil druhý dech a začal sólo jízdou dojíždět vše co šlo, ale více jak na čas 1h30min už to nestačilo. Čas který neurazí, ale ani nenadchne.

Daniela odstartovala také velmi svižně a v prvním ženském balíku se držela dlouho. Nakonec přivezla do cíle početný druhý balík , v kterém se nacházelo už i několik mužů a ve spurtu tento balík vyhrála. Svůj první maratón ozdobila kvalitním časem 1h 36min a 4. místem v kategorii a 15. místem v ženách celkem. Ženy startovali samozřejmě zvlášť, tak jak je v zahraničí zvykem.

Pro část týmu Gigasport ISC velmi pěkně strávený den, obohacen kvalitními výkony i když Pavel od sebe očekával přeci jen o něco více. Snad příště. Těšíme se na další závody a výkony.

Kompletní výsledky : http://www.spreewaldmarathon.de/stats.php

Pavel Zajpt za Gigasport ISC Team