ISC Praha - Speed Skating Team

O2 Inline Cup + Černošická míle a LIL v Brně

O víkendu na závodech chyběli pouze reprezentanti,  ale skvělými výkony se předvedlo i mnoho dalších bruslařů všech kategorií a dá se říci generací,  neboť ti mladší se snaží výkonostně dostihnout ty starší no a ti starší se nechtějí nechat zahanbit a tak všichni trénují a zlepšují se. Někteří doslova mílovými kroky.

Kdo v sobotu nebyl v Černošicích, může litovat, protože podmínky pro překonání osobních rekordů na míli byly téměř ideální. Kvalitní suchý a hladký asfalt, mírný vítr spíše do zad a to vedro se na tak krátkou vzdálenost dalo ještě vydržet. Výsledkem jsou dosažené skvělé časy a překonaný loňský rekord trati. Pokud si dobře vzpomínám tak vloni podmínky tak ideální nebyly. Přes problémy s časomírou to bylo určitě vydařené odpoledne a tak zbývá jen doufat, že pro příští ročník pořadatelé vychytají i tu zbývající muší a komáří havěť, která tam nedopatřením zabloudila od řeky Berounky.

A jak si vedli zástupci našeho klubu? Byli rozhodně vidět. A pokud se lze spolehnout na dosud zveřejněné oficiální výsledky Černošické míle, tak si vedli skvěle. V mužích jsme největší naděje vkládali do naší nové posily Martina Kuchaře, ale náš předseda chce jít asi příkladem a asi i sám sebe překvapil celkovým 2. místem, kdy sice s Petrem Lochmanem prohrál o parník, ale všechny ostatní borce už nechal za sebou. Vyhrál tak kategorii seniorů, ve které se další náš borec Petr Novák předvedl standardně dobrým výkonem a obsadil 3. místo. Martin skončil na míli celkově 6. ale chuť si pak spravil v delším závodě, kde se umístil na 3. tedy bednovém místě. Další místo na bedně zařídil Lukin, který vyhrál svoji věkovou kategorii a v celkovém hodnocení je taky hodně vysoko. Uvedené 22. místo je však vzhledem ke zmatkům s časomírou asi nutno brát s hodně velkou rezervou, ale to není tak podstatné.

V závodě O2 Inline Cup na patnáctimíli jsme měli kromě Martina ještě další zástupce, kteří obsadili 6., 17. a 26. místo.

Na neděli se pak domácí inline peloton přemístil do Brna k dalšímu závodu domácího poháru. Ještě před hlavním závodem potvrdil Lukin rostoucí formu vítězstvím ve své kategorii. V hlavním závodě nás reprezentoval Martin, který skončil celkově 7. a 3. v kategorii, předseda obsadil celkové 15. a 2. v kat., Peter Ponesz dojel 42. a 6. v kat. a Jarda Zajpt 58. a 6. v kat. Mezi ženami Terka podlehla Renatě Karabové v souboji o 2. místo a skončila 3. tedy opět na bedně za vítěznou Katkou Novotnou a Renatou.

JaZ