ISC Praha - Speed Skating Team

Nestlé LifeInLine Tour 2008 České Budějovice

Další závodem pokračoval seriál Českého poháru 2008 v in-line bruslení v Českých Budějovicích. Za slunečného počasí se závodu zúčastnila domácí špička, doplněná o zahraniční účastníky a to především francouzského závodníka žijícího ve Vídni Mathien Grandgirarda (IBU Speedodrom), slovenskou reprezentantku Renatu Karabovou ( Fila Black Ice) a prvního muže slovenského bruslení Milana Křižana (inlineBSS).

Po prvním okruhu se v čele ustálila skupina dvanácti mužů a dvou žen v níž nechyběl ve skvělé formě jedoucí náš Petr Bílek ( Gigasport ISC Team). Petr alias Pumpař skončil na 9. místě, těsně za slovenským reprezentantem M. Křižanem v čase 35 min 7 s, přidal svůj osobák na půlmaratónu a ukázal záda elitním bruslařům o generaci mladším. Závod to byl velice rychlý a z prvního „vlaku“ odjeli pouze Mathieu Grandgirard a Petr Lochman (SSC Otrokovice), třetí místo vyšpurtoval Petr Haraš (BZK Benátky n.J).

Druhý vlak v počtu dvaceti velice dobře spolupracujících závodníků včetně naší "jedničky" Terezy Klimešové, Jardy Zíky a Petra Nováka jezdil velice pěkné a stabilní časy. Terka v posledních kolech nastoupila aktivně na čelo vlaku a snažila se dojet Renatu Karabavou. Renata v závěru závodu ztratila kontakt s vedoucí skupinou. Nakonec Tereza vybojovala krásné třetí místo v čase 36 min 46 s , ve stejném okamžiku měl ve finiši děsivě vyhlížející kolizi Jaroslav Zíka. Jarda byl ošetřen a je v pořádku, zítra bude jistě již stát opět na bruslích. Petr N. nakonec závod nedokončil.

Pro upřesnění GigaSport ISC Team nastoupil na start půlmaratónu v počtu deseti závodníků, velká většina zajela velice rychlé časy a získala medailová umístění v kategoriích.

Jediný Martin Jirsa startoval v závodě na 10 km, Martin po sobotním kopcovitém půlmaratónu v Plzni zvolil závod raději pouze 10 km, kde dojel v první skupině na 7.místě, necelé 2 sekundy za vítězem. „Snažil jsem se balík trochu roztrhat, což se nakonec nezdařilo,ve špurtu jsem ještě cítil včerejší kopcovitou plzeňskou půlku.“

tep