ISC Praha - Speed Skating Team

GIC Hamburg Halbmarathon (26.6.2016, Hamburg, Německo)

img_1665.jpg Druhý závod Německého poháru GIC se konal v Hamburku 26. června pod názvem 22. Hella Hamburg Halbmarathon  . V závodě jsme měli jednoho zástupce - Marka Handla, který obsadil 22. místo v kategorii Speed v čase 00:36:43 (4. místo v kategorii Speed M30).

Po úspěchu našich exkluzivních rozhovorů z předešlých závodů přinašíme pocity aktéra i tentokrát:

"Závod to byl zajímavý, líbí se mi ta trať. Povrch je kvalitní, cesta široká, jsou tam zatáčky na obě strany - dokonce i otočka o 180° na pravou stranu, rychlý sjezd, diváci, hezké okolí, prostě všechno. Jo vlastně víc než jen všechno, startuje se v oblasti plné erotických obchodů a kin, to je asi tak trochu navíc...

Poněkud nestandardní je, že se sice startuje Speed a Fitness zvlášť, ale start je ve stejný okamžik. Jsou to jen oddělené jízdní pruhy, takže po chvíli se to sjede a závod je prakticky společný. Obdobně ženy se mají na startu postavit až za muže, ale start je společný. Start a cíl nejsou na jednom místě, což je trochu komplikující, ale mají to dobře zorganizované, takže žádný problém.

S výkonem jsem vcelku spokojen, i když mohlo to být lepší. Bohužel to po nočním dešti bylo ještě na některých místech mokré, což mi poslední dobou nesedí. Nicméně selhal jsem hlavně v úsudku o schopnostech soupeřů. Ve sjezdu jsem zůstal za někým, kdo při 50 km/h dostal strach a narovnal se, a tím jsme ztratili šanci dojet první balík. A ve spurtu jsem se zařadil za někoho, kdo na posledních kilometrech vypadal, že má nejvíce sil, ale na závěr spurt vypustil. Bohužel ani v jednom případě jsem neměl na to, s tím cokoli udělat."

Vítězem závodu se stal Karel Meulders z Belgie v čase 00:33:47.