ISC Praha - Speed Skating Team

Dijon - Mistrovství Evropy v maratonu Masters 2016 (12.6.2016, Dijon, Francie)

01_l1030818.jpg V neděli 12.6. se v Dijonu konalo Mistrovství Evropy Masters v inline Maratonu. Závodníky opět přivítalo nepřívětivé počasí. Přes noc a chvílemi i během prvního závodu pršelo a trať byla díky svému povrchu a okolním stromům velmi kluzká.

Českou republiku reprezentoval v kategorii O30 náš člen Marek Handl. Marek se bohužel vůbec nedokázal srovnat s kluzkým povrchem a závod tak dokončil až na 20. pozici s časem 1:21:05. V exkluzivním rozhovoru se nám Marek svěřil:

"No dneska to ode mne byl výkon ... žalostný. Nebyl jsem schopen se vůbec odrazit. Když to pak přede mnou v zatáčce popadalo, ztratil jsem kontakt s první skupinou a bylo jasné, že už to nedojedu. Vzdávat se mi to nechtělo, a tak jsem pokračoval. No jako chvílemi jsem se bál, jestli mě nezačnou předjíždět i francouzské rodiny s kočárkem a se psem na nedělní výjíždce, ale naštěstí v tom dešti asi zůstali všichni doma."

Zeptali jsme se i jak se mu líbila celá akce:

"Tak jako trochu překvapilo, že pořadatelé stále žijí v domnění, že francouzsky umí každý. Během závodního dne padlo jediné slovo anglicky, a to "Attention" dvě sekundy před startem. Jinak všechna pravidla, startovní pokyny i komentování během závodu jen v jejich mateřském jazyce. Člověk by řek, že na mistrovství Evropy by mohly zkusit i jiný jazyk. Taky si myslím, že občerstvovací stanice by na takovém závodě neměla chybět. A kdyby umyli tu silnici, tak by to snad tak neklouzalo. Ale abych nebyl jen negativní, tak je pochválím, že tentokrát dokázali napočítat 19 kol. Když jsem tu byl před pár lety, tak to v našem závodě bylo nad jejich síly. Takže zlepšení tam určitě je!"

V kategorii O50 reprezentoval ČR další člen našeho týmu Jaroslav Zíka. V čase 1:19:43 obsadil pěkné 10. místo. V exkluzivním rozhovoru po závodě nám sdělil:

"V zatáčce mi to při přešlapování dobře drželo, a tak jsem vyrazil do cílové rovinky na první pozici. Ale pak mě jich několik předjelo, takže je jasné, co musíme v tréninku zlepšit."

19_l1030897.jpg

Naši republiku dále reprezentovali:

  • Hana Duspivová (RTS Praha, Tempish), kategorie O30, 6. místo, 1:34:25
  • Petr Vanc (KSB Liberec), kategorie 040, 18. místo, 1:17:48
  • Václav Pulda (KSB Liberec), kategorie 040, 34. místo, 1:24:17
  • Mimo oficiální reprezentaci se také účastnil Milan Jeřábek, kategorie 050, 15. místo, 1:19:47

V odpoledních hodinách se konaly další závody. Půlmaratonu se z našeho klubu účastnila Daniela Veverová. Cílem projela jako 20. žena v čase 00:47:04. Na exkluzivní rozhovor zatím čekáme.