ISC Praha - Speed Skating Team

Virgin London Marathon (21.4.2013, Londýn, Velká Británie)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Za mimořádných bezpečnostních opatření se pouhý týden po bombovém atentátu v Bostonu uskutečnil tradiční Virgin London Marathon. Na startu se za téměř letního počasí sešlo více než 38 000 běžců, z nichž většina měla na svém tričku černou stužku na znamení solidarity s obětmi bostonského neštěstí.

Před samotným startem závodu pak byla věnována půlminuta ticha uctění památky jen týden staré tragédie. Pietní akt byl ukončen ostrým hvizdem píšťalky, který vzápětí vystřídal bouřlivý potleskem, kterým běžci dali najevo své sympatie s přáteli z Bostonu a také odhodlání, nenechat se podobným indicentem zastrašit.

Závod se seriálu World Mararthon Majors též absolovoval František Míček, pro kterého to byl již druhý maraton v uplynulých 14 dnech. Bylo tedy otázkou, zda-li se mu podaří v tak krátké době dostatečně zregenerovat a doběhnout druhý závod po sobě v čase pod 3 hodiny. Náročný úkol se nakonec, byť jen o pár minutek, nepodařilo splnit a tak František doběhl do cíle v čase (03:02:18) na celkovém 1 518. místě (324. místo v kategorii 40-44).

Vítězem londýnského závodu se Tsegaye Kebede v čase (02:06:04).

Výsledky:

http://results-2013.virginlondonmarathon.com/2013/

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář