ISC Praha - Speed Skating Team

Plzeňské Inline Sprinty

 RYCHLE A STRUČNĚ  Dne 10.8.2013  se uskutečnily v areálu TJ Slavia VŠ, U Borského parku 19 v Plzni dráhové závody Plzeňské sprinty, které pořádal sportovní oddíl WinJay ISC Praha, Inlajn.cz a TJ Slavia VŠ.

Ač je to kvalitou prakticky nejlepší dráha (pravidelný ovál délky 300 m, šířka 6 m, naprosto hladký asfalt bez jakéhokoliv defektu) a ač jsem se snažil dělat propagaci závodu jak to šlo, použil jsem i Kiss rádio, rozhlásil to na závodech Běchovická korunka, dal jsem to na FB, přesto všechno byla účast mizivá. Moje hlava nemůže pochopit, proč zejména vedoucí dětských oddílů (což by měla být budoucnost našeho kolečkového bruslení) na takovéhle závody své svěřence neposílají a raději než sledovat rozvíjející se evropské trendy, kde jednoznačně v dětských kategoriích převládají dráhové závody, stále posílají raději své závodníky na silniční 10 km, 21 km a 42 km..... Většinou i jeté na nekvalitním povrchu, což zejména zvyšuje nebezpečnost závodů....

I přes to všechno však přijelo několik velmi kvalitních závodníků a myslím, že litovat nemuseli. Počasí bylo naprosto ideální. Sluníčko prokukovalo mezi oblaky a teplota kolísala mezi 23 – 25°C. Mezi dětskými závodníky zářila Andrejka Lokvencová, jejíž výkony na trati 1500 m za 2:27 minuty a 3000 m za 5:03 minuty byly více než obdivuhodné. Anička Bílková zase ukázala, co to znamená jezdit rychle, její čas 21,54 sec na 200 m je vynikající. V dospěláckých kategoriích jasně dominoval Sergey Tarasov, který dokázal 200 m zajet za 19,43 sec, Mirek Pražma ho sledoval za 19,89 sec.... Na trati 300 m Sergey Tarasov zazářil časem 28,50 sec..... Výsledky ostatních zúčastněných závodníků byly taktéž velmi dobré.

Po těchto závodech se dá konstatovat, že oválová dráha v Plzni je velmi rychlá a dovoluje dosahování velmi kvalitních časů. Tabulku s přehledem výsledků přikládám. V příštím roce se pokusím zorganizovat 5 těchto závodů od května do září. Jedno kolo těchto závodů se pokusím prosadit jako mistrovství ČR na silničním okruhu. Do budoucna se také plánuje zavedení elektronické časomíry... Ještě jedno kolo tohoto závodu proběhne pravděpodobně dne 22.9.2013 v sobotu, zase od 10:00 hodin ráno. O tom ale budu zavčasu informovat.

Jaroslav Hrouda

Výsledky PILS 2013 1. kolo