ISC Praha - Speed Skating Team

Jilemnická 25 (19.1.2013, Benecko)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Příjemné mrazivé počasí s teplotami okolo -8C čekalo závodníky na startu již 6. ročníku populární Jilemnické 25, která se bohužel i letos z důvodu nedostatku sněhu konala na náhradní trati na Benecku. Pořadatelé však i přes tuto drobnou změnu připravili pro závodníky nejen profilově těžký závod (který se však jel za slunečného počasí), ale také i dokonalý pozávodní servis - zejména čerstvé obložené housky mizely ze stánku s občerstvením jak pověstná pára nad hrncem.

Nás pak může těšit že tohoto běžkaři oblíbeného závodu volnou technikou se zúčastnili i dva zástupci týmu Winjay ISC Praha, pro které to tak bylo určité zpestření již tak tvrdé zimní přípravy.

Martin Jirsa si vzpomněl na své lyžařské začátky, kdy jako malé dítko v teplickém dresu objížděl jeden běžkařský závod za druhým, a v celkem poklidném tempu dokončil závod, ač na pokraji zhroucení, na pěkném 105. místě (20. místo v kategorii MV50) v čase (01:31:59.9).

Pro Františka Míčka to byla naopak závodní premiéra, která se, alespoň dle jeho vlastních slov, vydařila. Pravda, neměl přehnané závodní ambice, ale i tak celkové 177. místo (37. místo v kategorii MV50) za čas (01:47:07.2) bylo určitým odrazovým můstkem do dalších závodů. Jen pro úplnost lze ještě dodat že závodu se zúčastnilo celkem 226 závodníků.

 

Výsledky:

http://www.skijilemnice.cz/images/users/prilohy/article/668/JIL%2050%2025%20km%20volně%20absolutně%20M.pdf

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář