ISC Praha - Speed Skating Team

Jak jsem "rozjížděl" inline bruslení v Česku

(fm) Článek novináře a průkopníka bruslení Petra Pravdy s názvem "Jak jsem "rozjížděl" inline bruslení v Česku" věnovaný bruslařským začátkům jistě ocenil každý fanda bruslení, který si otevřel víkendovou přílohu deníku MF Dnes. Pro ty, kteří dávají přednost elektronické formě či deník jednoduše nesehnali, nabízíme článek exklusivně ve formátu PDF.

Petr Pravda se ve svém článku ohlíží nejen za počátky inline bruslení v Česku, ale též čtivou formou mapuje historické momenty, které se staly mezníky v rozvoji tohoto sportu.

Velmi nás proto těší, že se v článku několikrát objeví i jméno marketingového ředitele a úspěšného závodníka týmu Winjay ISC Praha, nestora kolečkového sportu, Martina Jirsy.

Martin se věnuje bruslení již řadu let, což dokazuje i jeho historicky první start na zahraničním závodě ve Vídni v roce 2001, tedy v roce, kdy se většina současných závodníků a Martinových soupeřů teprve složitě prokousávala prvním stupněm školského systému.

MF Dnes, příloha 1 MF Dnes, příloha 2

Závěr článku pak vyznívá v pozitivním duchu - přeplněné cyklostezky svědčí o tom, že inline brusle se stávají jedním z hlavních městských sportů. Zde se však nabízí otázka, proč i přes tento pokračující trend, dochází k úbytku bruslařů na inline závodech ...

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář