ISC Praha - Speed Skating Team

Český pohár - Brno - Výstaviště (7.10.2012)

 VIDEO  (fm) Všichni příznivci a milovníci kvalitního sportu jistě s potěšením přivítali nesmírně nabitý pondělní program na jejich oblíbeném programu ČT4. Večerní blok byl zahájen záznamem inline závodů na brněnském Výstavišti, kde zejména díky deštivému počasí nebyla o zajímavé situace nouze. Takto namlsaný divák, který v tu chvíli jistě ocenil sucho a teplo svého domova, se mohl dále těšit na košíkovou na kánoích (tzv. Canoe Polo) a na vyvrcholení celého večera, kterým byly skoky na trampolíně. Jak je vidět, program byl žánrově opravdu pestrý.

Nás samozřejmě nejvíc zajímá záznam inline závodů Českého poháru, které se uskutečnily dne 7.10.2012 na brněnském Výstavišti. Na celém dokumentu je vidět zřetelný rukopis stínového režiséra Pavla Zajpta, pro kterého se podobný dokument stal jeho televizní prvotinou - divák po 24 minutách dokumentu prakticky odchází od televize srozuměn s tím, že jméno Zajpt je pro inline bruslení stejně klíčové jako je například v dostihových kruzích jméno Váňa.

V úvodu dokumentu si můžeme připomenout nejprve dětské závody na 3 a 5 km, po nich pak následuje Fitness desítka, kde se dozvídáme několik zajímavostí o jednotlivých závodnících. Zde bych rád uvedl na pravou míru že maratony sice běhám, ale v Riu de Janeiru jsem opravdu, ale opravdu neběžel, jelikož jsem v Brazílii nikdy nebyl, nicméně chápu že Rio de Janeiro zní daleko lépe než například Košice - tam jsem sice běžel, avšak tato informace sklidí stejný obdiv a zaujetí jako prasečí ocásky na stole vegetariána.

Druhá polovina dokumentu je pak věnována inline půlmaratonu, kterému i za těžkých povětrnostních podmínek s přehledem dominuje Ondřej Suchý. Jak se však můžeme dozvědět, je to i kvůli tomu že Pavla Zajpta přepadnou křeče, kterých se snaží zbavit pomocí aplikace tzv. Zajptových špendlíků. Srdcař Zajpt však svůj boj nevzdává a nakonec celý závod úspěšně dokončuje.

 

  

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář