ISC Praha - Speed Skating Team

Stožecká brusle (2.9.2012)

 RYCHLE A STRUČNĚ  gb.gif (fm)  Další ročník závodu Stožecká brusle se tentokrát konal v novém, zářijovém termínu, avšak opět pod organiozátorskou taktovkou oddílu Ski Šumava. Závod, který se jako jediný u nás jede ve formě časovky, určitě patří mezi závodníky k těm oblíbeným, škoda jen že letos opět nevyšlo počasí a jelo se znovu na mokru.

Na startu se i tak objevilo hned trio závodníků z týmu Winjay ISC Praha v čele s Martinem Kuchařem, který potvrdil své předzávodní ambice a zvítězil (1. místo v kategorii M2) v čase (00:28:38.0) čímž jen potvrdil jak výborným časovkářem je. Na hezkém leč bramborovém 4. místě (2. místo v kategorii M2) skončil Michal Nepovím který dojel do cíle v čase (00:30:15.5) čímž zaostal od bronzového stupínku o pouhých 13s. Jaroslav Zíka pak navázal na své nepříliš povedené vystoupení v berlínském XRace a potvrdil že ani mokrý povrch nepatří mezi jeho oblíbené a obsadil celkové 7. místo (4. místo v kategorii M2) za čas (00:32:21.3).

V doplňkovém závodě družstev se představil i tým Winjay ISC Praha a dle předpokladů nemělo stát nic v cestě obhajobě prvního místa z loňského ročníku. K obhajobě však nedošlo a tak se celkové 2. místo za čas (00:07:40.3) dá považovat za neúspěch. Vítězem závodu družstev se stal po heroickém výkonu tým LYKO Prachatice (00:07:29.8).

Výsledky: http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/803
 

This year's Stozecka brusle race was once again organised by experienced group of people from Ski Sumava team but this time the date changed - race was moved from June to September. The race that is the only time trial race in Czech republic is very popular amongst inline skaters and it's very pity that this year the racing conditions were almost as tough as last year : wet surface on the most of the route.

A trio of skaters from Winjay ISC Praha appeared at the start. Team's biggest star Martin Kuchar again acknowledged everyone with the fact how good skater he is and won the race (1st place in category M2) in time (00:28:38.0). In lovely but unpopular 4th place finished Michal Nepovim (2nd place in category M2) in time (00:30:15.5) just 13s from the bronze position. Jaroslav Zika confirmed one more time he really is not a big fan of rainy racing conditions and finished in overall 7th place (4th place in category M2) in time (00:32:21.3).

 Winjay ISC Praha team also participated in the additional team race. Everybody in the team expected that defending the last year 1st place shouldn't be a big problem however the reality was slighly different - 2nd place in time (00:07:40.3) can be hardly called as a success. Surprising winner of team race, team LYKO Prachatice won the race after a heroic performance in time (00:07:29.8).
 

Results: http://sportsoft.cz/cs/zavod/overview/803

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář