ISC Praha - Speed Skating Team

Pečecká desítka (10.3.2012, Pečky)

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Za téměř jarního počasí se druhou březnovou neděli konal v Pečkách u Kolína tradiční běžecký závod Pečecká desítka - Memoriál Jardy Kvačka.

Příznivé podmínky pro běh přilákaly na start 717 závodníků, čímž byl překonán účastnický rekord z minulého roku. Je potěšitelné že po tradiční Palestra Kbelské 10 z minulého týdne se jedná již o druhý závod v řadě se vzrůstající běžeckou účastí.

Součástí dne v Pečkách bylo několik závodů a každý si jistě našel ten svůj - ať se jednalo o dětské závody či lidový běh pro příchozí. Ve 12:00 byl pak odstartován za účasti olympijského vítěze Aleše Valenty hlavní závod v běhu na 10 km, na jehož startu se kromě vítěze Palestra Kbelské 10 Víta Pavlišty objevil i František Míček z našeho klubu, který závod dokončil na celkovém 86. místě (15. místo v kategorii MB49) v čase (00:38:15). Zlepšení o zhruba 30s oproti minulému týdnu může být jistým povzbuzením pro letošní bruslařskou sezónu.

Na startu jsme mohli též spatřit i člena Winjay ISC týmu pro německý pohár Martina Máčela, který i přes lehčí virózu zvládl trať bez větších problémů a nakonec si dokázal i vylepšit svůj  nejlepšího výkonu na desetikilometrové trati. Martin skončil časem (00:55:47) na celkovém 642. místě (134. místo v kategorii MB49).

Celkovým vítězem závodu se pak ve velmi kvalitním čase (00:30:50) stal Ondřej Fejfar (intrener.cz).

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář