ISC Praha - Speed Skating Team

German Inline Cup 2012

 RYCHLE A STRUČNĚ  (fm) Jen pár dní po registraci na závod Le Mans 24 Heures Rollers jsme registrovali náš tým Winjay ISC Praha i na prestižní seriál závodů German Inline Cup 2012.

Myšlenka zúčastnit se tohoto velmi kvalitního, možná i nejlepšího seriálu inline závodů vůbec, zazněla již na schůzce našeho oddílu v závěru loňského roku. I když původně byl záměr přijat s obrovským nadšením, toto nadšení s příchodem Nového roku vyprchalo jak "pověstná pára nad hrncem" a brzy bylo jasné, že z našeho týmu se na startu nakonec objeví jen trio závodníků : Martin Kuchař, Jaroslav Zíka a František Míček.

Bohužel regule Německého poháru jsou neúprosné a my tak stáli před otázkou, zda-li rychle  sehnat další dva závodníky (tým se musí skládat celkem z 5 závodníků), nebo týmovou účast oželet a registrovat se "pouze" v kategorii jednotlivců.

Následovala tedy složitá jednání, v jejichž závěru jsme však mohli slavit úspěch! Snad jen menší vadou na kráse je že i přes celkem solidní členskou základu se nám nepodařilo doplnit tým z vlastních řad a tak jsme museli problém vyřešit hostováním bruslařů mimo klub ISC Praha, tedy učinit známý Cimrmanův "krok stranou".

 

Prvním osloveným a zároveň čtvrtým do týmu se stal Martin Máčel (CykloKlub Oberbank), pro kterého bude seriál závodů Německého poháru velkou příležitostí a výzvou, jak si vylepšit své osobní statistiky.

 

Druhým osloveným a zároveň pátým členem týmu se stal doslova za pět minut dvanáct Tomáš Kalivoda (Praha 4 - Kamýk), který již sice byl registrován v kategorii jednotlivců, ale po naší (resp. mojí, pozn. autora) naléhavé prosbě se uvolil ke startu za náš tým, čímž nám doslova vytrhl trn z paty. Díky Tomáši!

 

V rychlosti pak ještě shrnu to podstatné z regulí seriálu: jede se 6 závodů (Berlín 2x, Koblenz, Frankfurt, Geisingen a Kolín nad Rýnem), počítají se výsledky nejlepších 5 závodů a pro soutěž týmů umístění prvních 3 závodníků z týmu.

 

Konečné složení týmu

Tým Winjay ISC Praha bude startovat v následujícím složení (v závorce rok narození a nejlepší čas na maratonské trati):

Martin Kuchař (1969, 01:07:18)
František Míček (1971, 01:09:10)
Jaroslav Zíka (1964, 01:10:47)
Tomáš Kalivoda (1972, 01:13:06)
Martin Máčel (1963, nezjištěno)

 

V návaznosti na start týmu Winjay ISC Praha je nutné též zmínit skutečnost že v soutěži jednotlivců pak na startu uvidíme i další bruslaře z České republiky. V kategorii mužů to bude Pavel Zajpt (Inlinetalent Praha) a v kategorii žen Petra Havlasová (CykloKlub Oberbank).

Ná závěr bych ještě rád dodal, že ze všech závodů seriálu German Inline Cup 2012 bude na stránkách ISC Praha pochopitelně podrobná reportáž včetně průběžného individuálního i týmového pořadí a na závěr celého podniku pak i video mapující všechny závody, úspěchy i neúspěchy (díky Skate-TV, díky Isaaku!).

Seriál odstartuje tradičním Berlínským půlmaratonem v neděli 1.4.2012.

 

František Míček

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář