ISC Praha - Speed Skating Team

24h Roller Le Mans 2011 očima německé Deutche Welle TV

 VIDEO  (fm) V návaznosti na reportáž ze závodu 24h Le Mans se nám podařilo získat exkluzivní dokument ze  závodu od německé televize Deutche Welle, DW-TV. I když je komentář v německém jazyce stejně jako všechny rozhovory, lze si na základě tohoto dokumentu udělat určitý obrázek, jaké to vlastně celé bylo.

 

Nás pak může navíc těšit, že onou pověstnou třešničkou na dortu je zde vystoupení člena našeho týmu (tedy moje vystoupení), který ve stručnosti shrnul první dojmy z celého závodu. I když původně mě stát (resp. sedět) před kamerami německé televize David Novák, vzhledem k jeho indispozici jak po stránce fyzické (byl úplně grogy) tak i jazykové (nemluví anglicky) jsem byl vybrán já, jakožto nejblíže sedící bruslař s bruslemi na nohou a přilbou na hlavě, schopný dát dohromady alespoň jednu kloudnou větu v angličtině.

Paradoxem zůstává a lehký úsměv na tváři vyvolává skutečnost, že David, jinak mluvící německy, byl požádán o komentář v angličtině, který jsem pak dokončil já, abych vzápětí byl v dokumentu předabován – do němčiny …

Závěrem je pak nutné dodat, že ve srovnání s podobným záznamem České televize je zde, díky podmanivé hudbě, dynamickému střihu a přirozeně vedeným rozhovorům (důraz je zde kladen zejména na slůvko přirozeně), zachycena afmosfére závodu tak jak jí zažila i většina účastníků.

 

Dokument je možno shlédnout zde :
 

 

František Míček

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář