ISC Praha - Speed Skating Team

Inline víkend nabitý závody a mistrovskými tituly

20.6. O2 Inline Cup - 1.Stromovka maratón v pražské Stromovce
Prvního jmenovaného závodu, maratonu ve Stromovce se náš tým Gigasport ISC účastnil ve složení Tereza Daňková, Martin Jirsa, Pavel Zajpt, Marek Miniberger. Tereza vyhrála závod na 3500 metrů ve své juniorské kategorii a 3.místem na 7000 metrech pak ještě přidala další medajlové umístění a završila tak svůj úspěšný závodní den. Tereza se pomalu stává pro náš tým jistotou na stupních vítězů především v seriálu O2 Inline Cup. Poslední jmenovaní muži se zúčastnili hlavního maratonského závodu. Martin Jirsa má tyto závody rád a svědčí mu. Vybojoval 5. místo v 40ti členné startovní konkurenci a 2.místo ve své věkové kategorii. Pavel Zajpt spíše zaostal za očekáváním a mokrá technicky náročná trať mu zhatila plány na lepší výsledek, dojel 14. Marek Miniberger nechtěl riskovat před závody v LeMans (kde se zúčastní 24hodinového závodu družstev) zranění a tak nenechal nic náhodě a v tréninkovém tempu absolvoval celou maratonskou trať. Časy následující: Vítěz závodu Vojtěch Drastich - sportovníkutzy.cz 1h26min, Martin Jirsa (Gigasport ISC) 1h30m, Pavel Zajpt (Gigasport ISC) 1h35m Marek Miniberger 1h43m. Ve Stromovce se závodilo na mokrém povrchu a trať byla ztížena náročnými přejezdy kostek. 
Nešťastně zvolená trať odradila od startu Petra Bílka a Moniku Tyrovou, kteří na místě start zvažovali.
 
20.6.- 21.6. Hervis Czech Inline Open 2009 - inline dráha Benátky nad Jizerou.
Prakticky největší a nejprestižnější závod konaný na území České republiky proběhl tentokrát za účasti všech domácích elitních borců. Velice silná konkurence přijela i ze zahraničí, zejména z Polska a Německa. Bohužel prapor našeho týmu držel osamocen jediný účastník, náš předseda Jarda Zíka. Na místo mu alespoň přišli fandit po maratonu zmožený Martin Jirsa a Pavel Zajpt a také Daniela Veverová, zotavující se z úrazu páteře. Jarda si vedl dobře a ve své věkové kategorii nenašel přemožitele. Obsadil 1. místo kat AK40 a tak byl náš dres vidět i na stupních vítězů. Benátky nabídly divákům zajímavou podívanou a byly zde k vidění opravdu kvalitní výkony. Především v kategoriích JunA a Senioři a Seniorky jsme viděli souboje tak říkajíc "až na krev". Ale i dětské kategorie nabídly řadu litých a zajímavých bojů. Vrcholem byl nedělní vyřazovací závod na 10000 m senioři + junioři A. Na startu cca 30 závodníků, jelo se 60kol, do cíle však dorazilo po tvrdém sítu eliminačního závodu jen 5 nejostřílenějších borců. Eliminační systém je velice divácky atraktivní, v každém zvoněném kole je závodník, který projede cílovou rovinku jako poslední rozhodčím odvolán ze závodu. Kdo závod neviděl přišel tentokráte o hodně. Mistry republiky se stali obhájci titulu z minulého roku Ondřej Suchý - BZK Slavia Praha a Katka Novotná KSB Benátky. Kompletní výsledky na www.rychlobrusleni.cz
 
Tento, nebo pro některé bruslaře až ten příští (Trebišov LIL nebo 24 Le Mans) je takovou pomyslnou půlící čárou domácí inline sezóny 2009. Další zajímavější boje nás čekají až v půli měsíce srpna. Budeme se na to s celým týmem připravovat a těšit.
 
 
 
Pavel Zajpt