ISC Praha - Speed Skating Team

Články

Příspěvky

Českomoravský pohár (28.5.2011, Napajedla)

 REPORTÁŽ  Jestliže seriál LifeInLine odstartoval již počátkem května prvním závodem v Hradci Králové, druhý z domácím podniků, Českomoravský pohár, byl odstartován právě o uplynulém víkendu v Napajedlech na Moravě. I když termín prvního závodu sezóny byl vybírán se zvláštní pečlivostí pod dozorem zkušených odborníků z  Českého meterologického ústavu, chybička se vloudila a stalo se přesně to, co si nikdo (snad kromě prodejců okapového vybavení)  nepřál – od rána lilo jako z konve.

 

London Inline Marathon (22.5.2011, Anglie)

 REPORTÁŽ  Jako běžec jsem se rozhodl zaběhnout si alespoň jeden exotický maraton ročně. Jako bruslař jsem ještě něco podobného nezkoušel, nějak nebyla příležitost a tak největší exotika co jsem kdy jel byl maraton ve Vicenze (kde jsem navíc zabloudil). Bruslařských závodů na rozdíl od těch běžeckých po světě zase není tolik a za exotiku se dá považovat cokoliv, co je mimo střední Evropu, takže takovým „exotickým“ inline maratonem klidně může být i závod ve Velké Británii!

 

Otrokovický Inline Pohár (21.5.2011)

 

oip.jpg REPORTÁŽ  V 1. kole letošního ročníku OIP náš klub reprezentovali Eva, Daniela, Jarda a David. Eva i Daniela startovaly ve svých kategoriích, ale David s Jardou se dobrovolně vzdali pohodového klouzání v rámci svých věkových kategorií (M-30 a M-40). Asi si chtěli trochu zazávodit a tak se statečně postavili na start hlavní mužské kategorie. Tam je jako největší výzva čekala bodovačka na 10 km, která se jela jako druhá disciplína dne.

 

European Masters (15.5. 2011, Německo, 2. část)

 REPORTÁŽ  Neděle, 15.5.2011, den závodu European Masters. Budíček byl stanoven na 7:00, já jsem vstal raději v 6:45. Spalo se dobře, jen k ránu jsem začal trochu kašlat, s tím se ale dá v pohodě jet. V 7:00 vstal Martin, pak i Pavel a začala závěrečná příprava na závod. Náš odjezd z hostelu byl stanoven na 8:00 přesně a jak Martin podotkl „co dělá skupina 1 nás nezajímá, ať si jdou třeba pěšky“, tak přísný režim to byl. Posnídali jsme, pustili si trochu bojovných písní (Pavlův oblíbený Survivor, škoda že nebyl čas pustit si celého Rockyho) a v 7:57 jsme vyrazili – Martin byl jistě spokojen, že jsme vše zvládli ještě před limitem.

 

European Masters (15.5. 2011, Německo, 1. část)

 REPORTÁŽ  Pro někoho jeden z vrcholů sezóny nebo zážitek na celý život, pro ostatní pak příjemný výlet s přáteli do oblasti severního Německa – tak by se dal ve stručnosti popsat závod European Masters v německém Dampu. Myslím že po návratu zpět do vlasti se většině výpravy vybaví zejména ten příjemný výlet, ale zatím nepředbíhejme a začněme pěkně od začátku ...

 

LifeInLine (15.5.2011, Praha)

 RYCHLE A STRUČNĚ  V neděli proběhl další ze závodů seriálu LifeInLine, tentokrát v Praze, a nás může těšit že i tentokrát se zástupci našeho klubu neztratili. I přes neúčast našich sedmi statečných veteránů, kteří vyrazili dobývat Evropu jsme měli na startu několik želízek v ohni. I když víkendová předpověď počasí nebyla k bruslařům vlídná, během závodů nakonec nepršelo, což jistě všichni přítomní uvítali.

 

7 statečných aneb "Jedeme na European Masters!"

I když v neděli proběhne v Praze další, neméně zajímavý, díl ze seriálu závodů LifeInLine, 7 statečných bruslařů z našeho klubu se chystá na premiérový start v rámci European Masters, tedy oficiálního "Mistrovství Evropy veteránů" v německém Dampu. A protože tomu náhoda chtěla a nás je opravdu sedm, je pro nás velkou inspirací právě stejnojmenný film "Sedm statečných", tedy "Magnificent seven".

 

6. Cottbuser Inlineskate Halbmarathon (8.5.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  První květnový víkend nebyla nabídka závodů až tak pestrá jak by mohla být a tak jediným závodem který přicházel v úvahu byl půlmaraton v neměcké Chotěbuzi. Chotěbuz velmi dobře znám, resp. místní nemocnici Carl-Thiem Klinikum, kterou jsem při minulých závodech v Burgu úspěšně několikrát navštívil. I Jardovi s Martinem se závod zamlouval (Chotěbuz není daleko) a navíc jsme všichni usoudili že není lepší otestování formy než kvalitně obsazený závod u našich západních sousedů a nic na tom nemůže měnit ani fakt, že jsme k našim západním sousedům jeli na sever. Jednalo se zároveň o poslední ostrou přípravu před nadcházejícím Mistrovství  Evropy veteránů, které nás čeká příští víkend v německém Dampu.

 

PIM In-Line Party (7.5.2011, Praha)

 RYCHLE A STRUČNĚ  Uplynulou sobotu se na pražském Výstavišti konal vložený závod "MF DNES In-line Party" kategorie speed na 3250 m v rámci promoakce a představení sportu inline rychlobruslení. Akce proběhla pod taktovkou sdružení Inlinetalent, pro které to byla zároveň organizační premiéra. Víkend sliboval pěkné počasí a tak jsme byli zvědaví, jak bude celý závod probíhat a kolik se dostaví závodníků.

 

LifeInLine (1.5.2011, Hradec Králové)

 REPORTÁŽ  Navzdory poměrně chladnému a větrnému počasí se v Hradci Králové na prvních letošních závodech na území České republiky sešlo téměř 450 bruslařských nadšenců všech věkových kategorií. Zároveň se jednalo i o první ze závodů populárního seriálu LifeInLine a tak každý byl i trochu zvědavý, s čím vyrukují ostatní.

 

Rhein-Main Skate Challenge, Frankfurt (1.5.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  Původně jsem předpokládal že pojedu do Frankfurtu sám, protože zbytek týmu jel do Hradce (kromě Jardy, kterej jel na křtiny), ale nakonec vše dopadlo úplně jinak. Souběžně se závodem na 70km na který jsem se přihlásil se totiž jel v rámci německého poháru i klasický maraton a proto se chystal do Německa také Petr Lochman. Takže jsme domluvili že pojedeme spolu a aby to nebylo málo, pár dní před závodem se o našem výletu doslechl i Matěj Krupka a tak jsme se domluvili, že pojedeme všichni společně.

 

8. Sprint Cup (23.4.2011, Benátky nad Jizerou)

 RYCHLE A STRUČNĚ  Za krásného počasí se minulý víkend uskutečnil 8. ročník závodů "Sprint Cup" kolečkového bruslení na dráze v Benátkách nad Jizerou. I když dráhové bruslení není hlavní doménou našeho klubu, přesto se dva naši závodníci, říkejme jim dobrodruzi, závodů zúčastnili. Jedná se o první dvě vlaštovky a jak praví staré rčení, nemusí pršet, stačí když kape. A pro náš oddíl to byly kapky doslova zlaté!

 

Račice 2011 (soustředění)

 REPORTÁŽ  Zimní příprava se nám nachýlila ke konci a jako sladká třešnička na závěr bylo naplánováno dlouho očekávané soustředění v Račicích. Pod taktovkou trenéra Jardy Hroudy (za nemalého přispění vrchního koncepčního metodika přípravy Marka Minibergera) se zde sešla „partička“ bruslařských nadšenců různých stylů aby zde nejen vyladila formu před nadcházející bruslařskou sezónou, ale také i mimo jiné společně oslavila narozeniny Bohunky Vanadis Kotenové.

 

Spreewald Half Marathon (16.4.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  Jak již patří k místní tradici spreewaldských závodů, koná se hned druhý den v neděli ráno inline půlmaraton. Možná by bylo lepší kdyby se spíš jel už v sobotu a v neděli pak celý maraton, ale bohužel je to takhle a nedá se s tím nic dělat. Když jsem se ráno probudil, cítil jsem v nohách nejen včerejší maraton, ale i ten běžecký v Linci před týdnem a možná, protože jsem byl opravdu unavený, jsem cítil i tu Kbelskou desítku co jsme běželi někdy v březnu. Ale i tak jsem vstal už v 6:00.

 

Spreewald Marathon (15.4.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  Blížící se bruslařské soustředění v Račicích a hlavně předpokládané hezké počasí způsobily, že tentokrát jsme na závody do Spreewaldu jeli v nebývale velkém počtu, který se od několika minulých závodů dokonce zčtyřnásobil – prostě doposud jsem jezdil jen já sám, teď jsme jeli 4. Někteří si chtěli otestovat formu před soustředěním (Jarda), další si pak chtěli užít perfektní německou organizaci závodů (já a Daniela) a byli i tací, kteří si jeli do Německa hlavně pro okurku (Martin). Specialitou místních závodů totiž je, že místo medaile se zde předávají originální okurky – k jídlu sice nejsou, ale dají se výborně použít jako těžítko!

 

OMV Linz Donau Marathon (10.4.2011, Rakousko)

 REPORTÁŽ  Již po pražském běžeckém půlmaratonu bylo jasné, že pokud bude v nejbližsí době nějaký další běžecký závod, nikdo se mnou už nepoběží. Pavla bylo těžké přesvědčit už na ten půlmaraton, takže si nedokážu představit co by mě asi řekl, kdybych mu nabídl ještě něco delšího než 21km. Asi by mě poděkoval. I Martin se vyjádřil v tom smyslu že běhání je krásné, ušlechtilé, ale už to stačilo. A tak po pouhých dvou běžeckých závodech jsem oběma stačil ten běh natolik znechutit, že jakákoliv zmínka o běhu u nich vyvolává velmi, ale velmi  depresivní stavy. Tím pádem bylo více než zřejmé, že do Lince si pojedu tentokrát zaběhnout maraton jen já sám.

 

Vattenfall Berlin Half Marathon (3.4.2011, Německo)

p4040117.jpg REPORTÁŽ  V rámci víkendového sportovního dvojboje mě po sobotním běžeckém půlmaratonu v Praze čekal druhý den neméně zajímavý závod a to inline půlmaraton v Berlíně. Počasí naznačovalo že tentokrát, na rozdíl od loňska, by se nemuselo jet na vodě a tak jsem se do Berlína vysloveně těšil – zejména na bratwurst který si dám po závodě. Ač se jedná o jeden z nejlépe obsazených jarních půlmaratonů, kde je v podstatě úspěch dojet někde do stovky, nepodařilo se mě nikoho dalšího z klubu ukecat aby se mnou jel. Martin Kuchař po včerejším běhu řekl že se jde spolu s Jardou Zíkou a Markem Minibergerem vyjezdit do Račic a Pavel Zajpt prohodil něco v tom smyslu, že pokud nohy dovolí, půjde na Ladronku.

 

Napsali o nás ... (Prachatický deník, 4.4.2011)

Nečekané úspěchy našeho klubu na mezinárodní scéně, konkrétně na inline závodech v Bratislavě, nemohly uniknout ani pozornosti médií. Jedním z prvních, kteří se rozhodli zbystřit svoji pozornost i na poli kolečkových závodů, byl Prachatický deník. Pod titulkem "Inlinisté uspěli v Bratislavě" se zde autor článku Vladimír Klíma zamýšlí nad úspěchem prachatických bruslařů Evy Šodkové a Davida Nováka, kteří tímto svým výkonem rázně zapsali Prachatice na pomyslnou mapu líhní českých inlinových talentů.

 

Hervis Prague Half Marathon (2.4.2011)

 REPORTÁŽ  I když běžecká sezóna je víceméně stále na svém začátku, pro některé z nás (Pavel, Martin) byl právě Hervis Prague Half Marathon takovou tečkou za jejich letošní, nebál bych se napsat „jepičí“, běžeckou kariérou. Druhý, a zároveň poslední společný závod (pochybuju že je ještě na něco ukecám!) jsme si dali právě o uplynulém víkendu a kde jinde než v Praze. Pokud Kbelská desítka byla díky své desetikilometrové vzdálenosti jen slabým běžeckým odvárkem, pražský půlmaraton byl již opravdovou výzvou! Dokonce i slunce si uvědomilo závažnost situace a rozhodlo se že se půjde podívat, co že se to vlastně děje, takže na nás čekal vskutku letní, slunečný den.

 

Sama doma (Inline bruslení s Martinem Jirsou, 31.3.2011)

ct.jpgV rámci pořadu ČT "Sama doma" v bloku zaměřeném na inline bruslení vystoupil člen našeho týmu Martin Jirsa společně s dcerou Natálkou. Pokud vezmeme v úvahu že se jednalo o jejich první vystoupení před kamerami ČT a navíc že vše bylo vysíláno živě, musíme uznat že Martin s Natálkou podali obdivuhodný výkon! Gratulujeme!

 

Bratislava Erdinger Inline Race (27.3.2011, Slovensko)

 REPORTÁŽ  Pokud minulý víkend byl na pořadu jediný závod v německém Ortrandu, tento víkend se se závody přímo roztrhl pytel - jely se celé dva závody! I když maraton v Trevisu byl hodně lákavý, dali jsme přednost nedaleké Bratislavě. No nedaleké, stále jsou to 3 hodiny jízdy a protože registrace byla pouze do 8:30, museli jsme vyjet hodně brzy, ve 4:00. Navíc aby toho nebylo málo, tuto neděli se měnil čas ze zimního na letní a tak náš výlet by se dal podle filmu „3:10 vlak do Yumy“ parafrázovat jako „3:10 auto do Bratislavy“,  protože jsme vlastně vyjeli ještě za zimního času. 

 

2. Schneeglöckchen (20.3.2011, Německo)

 REPORTÁŽ  Existují závody které se dobře pamatují (Stožecká brusle), které se dobře vyslovují (Brno Inline Marathon), případně závody které se nejen dobře pamatují a vyslovují, ale také výborně jezdí (Račice). Na druhou stranu pak existují ale i závody, které se nejen špatně pamatují, které je prakticky nemožné vyslovit a které se díky své trati rozhodně nestanou mekkou bruslení. Mezi takové závody patří i Schneeglöckchen, jehož druhého ročníku jsem se o minulém víkendu zúčastnil.

 

Garmin Forerunner 310 XT

garmin-1.jpg Po více jak půlročním trénování a závodění se sporttestrem Garmin Forerunner 310 XT nadešel čas na jeho první souhrnné zhodnocení.

 

Pečecká desítka

p3120001.jpg REPORTÁŽ  Pokud jsem minulý týden psal, že běhu v Kbelích se zúčastnila minivýprava ISC, pak účast na populární Pečecké desítce byla ještě menší – do Peček jsem totiž odjel sám! Bruslařská sezóna ještě nezačala a tak je zatím čas věnovat se i jiným, u mě běžeckým aktivitám.

 

Palestra Kbelská desítka

 REPORTÁŽ  I když bruslařská sezóna je teprve přede dveřmi, tak ta běžecká odstartovala právě o uplynulém víkendu. ISC je sice klub bruslařský, ale v rámci zimní přípravy jsme u ostrého startu běhů v roce 2011 nemohli chybět ani my.

A tak se naše minivýprava (bez Marka Minibergera) ve složení já (František Míček), Martin Kuchař a Pavel Zajpt sešla v sobotu 5.3. 2011 v Kbelích, abychom se zúčastnili jubilejného 25. ročníku Palestra běhu - Kbelská desítka.

 

ODLO - spodní prádlo Evolution Light a Warm

ObrazekPoužíváme elastické spodní prádlo Odlo z  kolekce Evolution Warm a Evolution Light a také trička z řady Windproof a Cubic. To, jak se nám toto prádlo v zimní i jarní přípravě osvědčilo, dokládají nejlépe následující autentické komentáře našich závodníků:

 

Garmin Forerunner® 405

ObrazekV této recenzi představujeme tréninkový sporttester s GPS přijímačem Forerunner® 405 z produkce firmy Garmin.

 

Liglass Lifeinline tour 2010 - České Budějovice - 27.6.2010

 

Vodnická brusle 13.6.2010, Vimperk

 

IN LINE ZÁVODY MĚSTA MOSTU 12.6.

 

« předchozí

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13

následující »